Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Bina beton atıklarının karayollarında bitümlü temelde agrega olarak kullanılabilirliğinin araştırılması
2020
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada ekonomik ömürlerini tamamlayarak yıkılan binaların atıkları öğütülerek agrega haline getirilmiştir. Referans kireçtaşı numunesi ve bina atıklarından elde edilen agrega numunelerinin, fiziksel ve mekanik özellikleri belirlenerek şartname limitleri ile karşılaştırılmaları yapılmıştır. Bununla birlikte agrega haline getirilen atıklar Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) numuneleri ile kalan kısmı kireçtaşı olmak üzere, sırasıyla %100, %75, %50 ve %25 oranlarında karıştırılmıştır. Her farklı karışım oranı için karışımın SuperpaveTM yöntemi ile hacimsel analizi yapılarak optimum bağlayıcı içeriği belirlenmiştir. Optimum bağlayıcı içeriği belirlenen numunelerin AASHTO T 283’e göre nem hassasiyetleri incelenmiştir. Ayrıca atık ilave edilmeyen referans kireçtaşı numuneleri için de deneyler yapılmış ve sonuçlar bina atıkları ile karşılaştırılmıştır. Test sonuçlarının Karayolu Teknik Şartnamesi limitleri ile kıyası yapıldığında, atık numunelerin su emme oranları ve Los Angeles aşınma deney sonuçlarının şartname limitlerini aştığı gözlemlenmiş olup, bina atıklarının bitümlü temellerde ancak %25 oranında kullanılabileceği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Exploration of the availability of building concrete waste on the roads on the bitum base as agrega
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the waste of the buildings destroyed by completing their economic life has become agrega. Reference shell samples and aggregate samples obtained from building waste have been compared with specification limits by determining their physical and mechanical characteristics. However, the waste converted into aggregate is mixed with the remaining part of the sample and the remaining part of the sample is mixed in the proportions of 100%, 75, 50% and 25% respectively. For each different mixture ratio, the optimum binding content has been determined by the SuperpaveTM method of the mixture by making volume analysis. The optimum binding content of the samples has been studied according to the AASHTO T 283 humidity sensitivity. There were also experiments for samples of non-added residues and the results were compared to building waste. When the test results were crossed with the road technical standards limit, the sample was observed that the water absorption rates and the Los Angeles coating test results exceeded the standard limit, and the building waste was determined that it could be used only at 25% on end-based bases.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.968
Atıf : 4.375
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi