Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Para Tutumu, Sosyal Paylaşım Sitelerinin Kullanımı ve Online Kompulsif Satın Alma Davranışı
2023
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnternetin sosyal ve ticari hayatta yaygınlaşması tüketici davranışlarında değişime neden olmuş, alışveriş ihtiyaç karşılamanın ötesine geçmiş, para ve statü gösterme aracı haline gelmiştir. Bu çalışmada tüketicilerin demografik değişkenlere göre para tutumu ve online kompulsif satın alma davranışı arasındaki farklılıkları tespit etmek ve sosyal medya kullanım sürelerine göre bu değişkenleri irdelemek amaçlanmıştır. Araştırmada anket tekniği kullanılmış, 414 üniversite öğrencisinden elde edilen veriler analiz edilmiştir. Araştırmanın temel sonucu para tutumunda güç-prestij izlenimine önem verenlerin online kompulsif satın alma davranışının daha yüksek düzeyde olduğudur. Ayrıca kadınların daha fazla online kompulsif satın alma davranışı gerçekleştirdiği ve sosyal medya kullanım süresi arttıkça online kompulsif satın alma davranışının da arttığı bulgularına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Money Attitude, Use Of Social Networking Sites and Online Compulsive Buying Behavior
2023
Yazar:  
Özet:

The widespread use of the Internet in social and commercial life has led to changes in consumer behavior. Shopping has gone beyond meeting needs and has become a means of showing money and status. In this study, it is aimed to determine the differences between consumers' money attitude and online compulsive buying behavior according to demographic variables and to examine these variables according to the duration of social media use. Questionnaire technique was used in the research, and the data obtained from 414 university students were analyzed. The main result of the research is that those who give importance to the impression of power-prestige in their money attitude have a higher level of online compulsive buying behavior. In addition, it has been found that women perform more compulsive buying behavior online and as the duration of social media use increases, online compulsive buying behavior also increases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Pamukkale Üniversitesi İşletme Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Pamukkale Üniversitesi İşletme Araştırmaları Dergisi