Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
Mekansal tasarımda doğadan esinlenme: Armadillo’dan acil durum barınağına dönüşüm
2021
Dergi:  
Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı, mekansal tasarımlarda doğadan esinlenme bilincini artırmaktır. Günümüzde çok önemli olan sürdürülebilirlik kavramı ve onun öneminin anlaşılması ile tasarım kriterleri sıralanırken doğadan esinlenen tasarım ilkelerinin düşünülmesi hedeflenmektedir. Sorgulamanın artması ile birlikte çevresel döngüyü destekleyen en azından doğa ile uyumlu mekân tasarımlarının artışı sağlanmalıdır. Bu amaçlar doğrultusunda, zırhlı bir memeli olan armadillonun üç bantlı savunma mekanizmasından esinlenerek bir acil durum barınağı tasarım çalışması yapılmıştır. Bu çalışmada öncelikle acil durum barınaklarının fonksiyonel özellikleri ile ilgili literatür incelenmiştir. Böylece, bu tür yapıların depolanmasında ve taşınmasında hafiflik ve az yer tutmanın çok önemli olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca, çalışmada armadillonun koruma sisteminden esinlenerek acil durum barınakları için çözüm önerileri geliştirilmiş ve tasarım süreci tamamlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Inspiration By Nature In Spatial Design: Transformation From Armadillo To An Emergency Shelter
2021
Yazar:  
Özet:

The main purpose of this study is to increase the awareness of inspiration by nature in spatial designs. With the understanding of the concept of sustainability and its importance, which is very important today, it has been aimed to consider the design principles inspired by nature while listing the design criteria. With the increase of questioning, at least the increase of spatial designs in harmony with nature supporting the environmental cycle should be provided. For these purposes, a conceptual design of emergency shelter was carried out through inspiration by the three-banded defense mechanism of the armadillo, an armored mammal. In this study, literature regarding the functional characteristics of emergency shelters was initially reviewed. Thus, it was found out that lightness and less spatial footprint were very important in the storage and transportation of such structures. In the study, solution proposals were also developed for emergency shelters through inspiration by the defense system of the armadillo, and the design process was completed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 950
2023 Impact/Etki : 0.354
Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi