Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Sosyal Çalışmacıların İletişim Becerileri
2021
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Sosyal çalışma odak noktasında insanın yer aldığı bir meslek olarak bireyin refahına ve sosyal uyumuna katkı sağlamaktadır. Birey ile birlikte ve birey için çalışan bu meslek geniş yelpazeye yayılan bir bilgi birikimini ve beceriler dizisini gerektirmektedir. İletişim becerileri, sosyal çalışmacıların sahip olması gereken beceriler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bu çalışma sosyal çalışmacıların iletişim becerilerine dair bir çerçeve çizmeyi ve bu beceriler hakkında bilgi aktarmayı amaçlamaktadır. Bilgi, duygu ve düşünce aktarım süreci olarak iletişim, sosyal çalışmacıların günlük rutinlerinin önemli bir bileşenidir ve sosyal çalışma uygulamasında önemli bir yere sahiptir. Sözlü, sözsüz, yazılı ve elektronik olarak farklı biçimlerde iletişim kuran sosyal çalışmacılar kurumiçi ve kurumlararası çalışmalarında ve müracaatçılar ile görüşmelerinde çeşitli iletişim becerilerini kullanırlar. Sosyal çalışmacılar mesleklerinde başarılı olabilmek ve uygulamalarını daha verimli hale getirebilmek için dinleme, soru sorma, gözlem, odaklanma, rehberlik etme, yorumlama, iklim oluşturma, yazma, etkili konuşma ve kitle iletişimi becerilerini geliştirmelidir. Bu beceriler aile desteği ve bireysel çabalar ile gelişebileceği gibi lisans ve yüksek lisans eğitimi ve hizmetiçi eğitim aracılığı ile de desteklenebilir. Bu bağlamda özellikle lisans eğitiminde iletişim becerilerine dair derslerin yer alması ve ders içeriğinin çağın gerekleri doğrultusunda güncellenmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Communication Skills of Social Workers
2021
Yazar:  
Özet:

Social work focuses on the individual’s well-being and social harmony as a profession in which the person is involved. This profession, working with the individual and for the individual, requires a widespread knowledge and a range of skills. Communication skills are ranked first among the skills that social workers should have. This study aims to draw a framework on the communication skills of social workers and to transfer information about these skills. Communication as a process of transmission of information, feelings and thoughts is an important component of the daily routine of social workers and has an important place in the practice of social work. Social workers who communicate in different forms verbal, verbal, written and electronically use various communication skills in their institutional and inter-institutional work and conversations with dealers. Social workers should develop their skills in listening, asking questions, observing, focusing, guiding, interpreting, creating climate, writing, effective speech and public communication to make their practices more efficient. These skills can be developed with family support and individual efforts, as well as through bachelor's and master's education and service education. In this context, it is necessary to include the courses on communication skills in particular in the bachelor's education and to update the course content in accordance with the requirements of the age. and p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 935
2023 Impact/Etki : 0.101
Turkish Studies Social Sciences