Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 14
LOKAL İLERİ EVRE ENDOMETRİUM KANSERİNDE ADJUVAN RADYOTERAPİ: TEDAVİ SONUÇLARI VE PROGNOSTİK FAKTÖRLER
2007
Dergi:  
Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Lokal ileri evre endometrium kanseri tanısı ile adjuvan radyoterapi uygulanan olgular özellikleri, tedavi sonuçları ve prognostik faktörler açısından değerlendirilmiştir. Materyal ve Metot: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalında 1997-2005 yılları arasında evre 34 endometrium kanseri tanısı ile postoperatif radyoterapi gören 83 olgu ret-rospektif olarak incelenmiştir. Olgulara total abdominal histerektomi ve bilateral salpingoooferektomi (ATH+BSO) uygulanmış olup 53 olguya (%63.9) lenfadenektomi, 6 olguya (%7.2) subtotal omentektomi yapılmıştır. Tüm olgulara medyan 50.4 Gy (aralık: 45-46.8 Gy) ekster-nal radyoterapi ve intrakaviter brakiterapi uygulanmıştır. Kemotera-pi 43 olguya (%51.8) radyoterapi öncesi veya sonrasında verilmiş olup sadece 4 olguda (%4.8) megestrol asetat kullanılmıştır. Bulgular: Medyan yaş 59 (aralık:31-77) olup evrelere göre dağılım: IIIA 41 (%49.4), IIIB 3 (%3.6), IIIC 35 (%42.2), IVA 4 (%4.8) olgudur. Olguların 57si (%68.7) adenokarsinom, 24ü (%28.9) non-adenokarsinom, 2si (2.4%) adenosquamöz karsinom histopatolojisindedir. Medyan takip süresi 62 ay (aralık: 5-130 ay) dır. Beş yıllık lokal kontrol, genel ve hastalıksız sağkalım oranları sırasıyla %66.2, %56 ve %46.2 olup olguların 26sında (%31.3) lokal nüks, 11inde (%13.2) uzak metastaz saptanmıştır. Tek değişkenli analizde ekstrauterin hastalık sayısının 3ten fazla olması (p=0.005) ve servikal stromal uzanımın (p=0.05) genel sağkalım üzerine, histolojik derecenin (p=0.032) ve ekstrauterin hastalık sayısının 3ten fazla olmasının (p=0.007) hastalıksız sağkalım üzerine etkili olduğu, lokal kontrol üzerine ise istatistiksel anlamlılık gösteren prognostik faktör olmadığı saptanmıştır. Sonuç: Lokal ileri evre endometrium kanserlerinde eksternal ve intrakaviter radyoterapi yan etkileri tolere edilebilir ve etkin bir tedavi yöntemi olarak değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 30
Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi