Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
SOLAR ENERGY POTENTIAL IN MERSIN AND A SIMLE MODEL TO PREDICT DAILY SOLAR RADIATION
2016
Dergi:  
Mugla Journal of Science and Technology
Yazar:  
Özet:

In this study, solar energy potential of Mersin which is placed in Mediterranean region of Turkey was investigated by using meteorological data of Turkish State Meteorological Service and meteorological satellite (HelioClim©). A simple model to predict solar radiation was developed and compared with the other models published in literature. Proposed model estimated daily global solar radiation by using difference of maximum and minimum temperatures. Daily and monthly solar radiation data was estimated with 14.7% and 9.1% absolute mean percentage error, respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Mugla Journal of Science and Technology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 301
Atıf : 174
2023 Impact/Etki : 0.05
Mugla Journal of Science and Technology