Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
EFFECTS OF THERMO-MECHANICAL STRESSES ON THE STRENGTH BEHAVIOR OF CONCRETE IN MACRO SPECIMENS IN FIRE CASE
2018
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Reolojik araştırma çalışmaları, yangın durumunda, malzeme davranışını belirlemek için küçük boyutlu numuneler kullanmakta ve deney sonuçlarından yapı elemanlarının yangın davranışını belirlemede kullanılacak malzeme davranış kanunlarını saptamaktadır. Bununla beraber, bilindiği üzere, beton makro elemanlarda ısı ve kütle taşınımları önemli ölçüde farklı fazlarda meydana gelmektedir. Küçük numunelerden elde edilmiş olan deney sonuçlarının, yapı elemanlarına tatbikinin geçerliliği, şimdiye kadar araştırılmamış bir fenomen teşkil etmektedir. Böyle bir araştırma çalışması ilk defa SFB ye ait (Özel Araştırma Alanı : Braunschweig Teknik Üniversitesi’nde yapı elemanlarının yangın davranışı üzerine özel araştırma aktivitesi) A ve B3 alt araştırma projelerinin yakın çalışması sonucunda gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada ortaya konan reolojik araştırma sonuçları, beton yapı elemanlarının gerçekçi yangın durumunu belirlemede yeni bir araştırma kavramına öncelik edebilir. İleride amaca yönelik araştırma çalışmalarında yangın durumunda yapı elemanlarının gerçek davranışını, basit matematik-reolojik bağıntılarla belirlemek mümkün olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Trakya Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 84
Atıf : 159
Trakya Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi