Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
OKULDA DEĞERLER EĞİTİMİ VE YABANCI DİL ÖĞRENCİLERİ ÜZERİNDEKİ YANSIMALARI
2019
Dergi:  
Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Değer, dil gibi insan varlığının başat unsurlarından biridir. Ahlak, felsefe, iktisat, eğitim vb. gibi birçok alanda varlığını hissettiren bir kavramdır ve yaygın olarak kullanıldığı alanlar geniştir. Evrensel, ulusal ve bireysel olarak insanlığın eylem, davranış ve amaçlarının şekillenmesini sağlar. Birey, değerleri ailede edinmeye başlar ve onları okulda sistemli bir şekilde öğrenmeye devam eder. Son birkaç yıldır Milli Eğitim Bakanlığının okulda değer eğitimine daha fazla önem verdiği saptanmaktadır. Değerlerin, okul öncesinden başlayarak eğitim öğretimin her kademesinde tüm dersler ve okul kültürü içerisinde öğrenenlere etkin şekilde kazandırılması hedeflenmektedir. Bu araştırma, MEB’in öğrenenlere kazandırmayı amaçladığı değerlerin yabancı dil öğreniminde öğrenenler üzerindeki yansımasını ve onların yabancı dil öğrenimine özgü değerleri ne düzeyde içselleştirdiklerini saptamayı planlamaktadır. Araştırmanın örneklemini Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi yabancı diller bölümü öğrencileri oluşturmaktadır. İngiliz ve Alman Dili Eğitimi Anabilim dallarından 290 katılımcı araştırmaya dahil olmuştur. Katılımcılara 5’li Likert tipi “yabancı dil değerler eğitimi” anketi uygulanmış ve araştırma sonuçları SPSS programıyla analiz edilmiş ve yorumlanmıştır. Anketin güvenirlilik ve geçerlilik sonucu Cronbach Alpha 0,89 olarak saptanmıştır. Katılımcıların yabancı dilde özdenetim, saygı/sevgi, sorumluluk, vatanseverlik/çalışkanlık değerlerini içselleştirdikleri sabır değerinde özellikle öğrenen-öğreten arasındaki ilişkilerin olumsuzluğundan etkilendikleri sonucuna ulaşılmıştır. Bu sonucun öğrenenlerin, yabancı dilde özellikle sözlü iletişim becerilerinde başarısız olmalarının muhtemel nedenlerinden biri olduğu ileri sürülebilir. Bu noktada okulda yabancı dil öğretiminde sabır değeri üzerine yoğunlaşmanın gerekliliği vurgulanabilir.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   other

Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dergisi