Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 44
 İndirme 15
İNTERNET PLATFORMLARI BAĞLAMINDA DAĞITIMDAN GÖSTERİME FİLM
2019
Dergi:  
Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Film yapımı temelde üç asamadan olusur: Yapım-öncesi, yapım ve yapım-sonrası. Filmin son hali hazırlandıktan sonra, dağıtım ve gösterim süreçleri baslar. Gösterim filmin sergilenmesi ile iliskilidir. Dağıtım ise filmin farklı mecralarda gösterimini güvenceye almak ya da pazarlama faaliyetlerini düzenlemektir. Sinemanın ilk döneminde dağıtım ve gösterim asamaları, yapımsonrası sürecin bir parçası olarak görülmüstür. Öte yandan, film yapımı bir yatırım alanına dönüsünce dağıtım ve gösterim süreçleri ekonomik, artistik ve uzmanlık boyutu olan bir pazarlama faaliyeti haline gelmistir. Genel olarak sinema, özellikle ana akım sinema endüstriyel üretimin bir parçasıdır ve filmlerin dağıtımı ticari beklentilerle sekillenmektedir. Yeni medya teknolojilerinin yaygınlasması ile film yapım süreci giderek karmasıklasmaktadır: Sözgelimi, günümüzde bir filmin gösterim yeri sadece sinema salonları değildir. Nitekim pek çok filmin dağıtımı ve gösterimi internete dayalı olarak yapılmaktadır. Örneğin, düsük bütçeli veya bağımsız filmler bu bağlamda ele alınabilir. Çalısmada, geleneksel film dağıtımı ve gösterimi ile alternatif dağıtım kanalları arasındaki iliski ele alınacaktır. Arastırmanın amacı, alternatif dağıtım ve gösterim olanakları bağlamında değisen film dağıtım sürecini ortaya koymaktır. Bu düsünceden hareketle, internet platformları ile internet siteleri incelenmis ve elde edilen veriler sonuç bölümünde yorumlanmıstır. Çalısmada, internetten dağıtımın giderek geleneksel dağıtımın yerine geçmeye basladığı sonucuna varılmıstır.

Anahtar Kelimeler:

The Internet platforms are linked to the Internet platforms.
2019
Yazar:  
Özet:

The film is based on three aspects: Pre-production, Production and After-production. After the film's final state is prepared, the distribution and showing processes are printed. The show is related to the film show. The distribution is to ensure the performance of the film in different mechanisms or to organize marketing activities. During the first period of the film, the distribution and exhibition acts are seen as part of the production process. On the other hand, when filmmaking turns into an investment field, the distribution and exhibition processes become a marketing activity that has an economic, artistic and expertise dimension. In general, the cinema, especially the main stream cinema, is part of industrial production and the distribution of the films is bound by commercial expectations. With the spread of the new media technologies, the filmmaking process is increasingly complicated: The case is that today a film is not just a movie showroom. In fact, many of the films are distributed and shown on the Internet. For example, short-budgeted or independent films can be dealt with in this context. In the play, the relationship between traditional film distribution and showing and alternative distribution channels will be addressed. The purpose of the search is to reveal the film distribution process in the context of alternative distribution and display possibilities. By moving from this thought, the internet platforms and websites are studied and the data obtained are interpreted in the result section. The result is that the distribution from the internet is increasingly pushing to replace the traditional distribution.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 561
Atıf : 1.711
2023 Impact/Etki : 0.05
Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi