Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 4
SÜRDÜRÜLEBİLİR MİMARİ ve YEŞİL TASARIM İLE KENTSEL YENİLEME
2018
Dergi:  
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmadaki amaç;  çağdaş tasarım anlayışı, kentlinin yer ile bütünleşmesi, fiziksel ve mental olarak iyileşmesine yardımcı olan ‘Kentsel Akupunktur’ kavramına değinmek ve yeşil örüntü ile bütünleşik sistemlerin, kentsel yenileme çalışmalarının, şehir yoğunluğunun etkisini azaltmadaki önemine vurgu yapmaktır.   Çalışmanın kapsamı da kentsel yaşamın niteliğini doğrudan etkileyen mekânsal dokunuşlar: ‘Kentsel Akupunktur’un yeşil örüntü ile ilişkisini, ilgili literatür araştırmalarından yola çıkarak, dünya çapında ve ülkemizde gerçekleştirilen projeler üzerinden incelemek ve kentsel tasarım-planlama anlamında kattığı mekansal etkiyi değişen dijital görünümler (önceki- sonraki) eşliğinde değerlendirerek, şehir yapılanmasındaki önemine vurgu yapmaktır. Çalışma kapsamındaki sınırlılıklar;  altyapı ve yeşil örüntüye dayalı kentsel akupunktur örneklerine Ülkemizde az rastlanır olması ve örnek verilen projelerde yerinde gözlem yapma fırsatı olmamasıdır. Çalışmada Newyork High Line Park, Madrid Rio Park,  Seul Cheonggyecheon Nehri ve Newyork Paley Park ve 2017 yılında Dünya Mimarlık Festivalinde (WAF) ülkemizi temsil eden Eskişehir Hamamyolu Projesi hakkında bilgi verilerek öneride bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Sustainable architecture and green design with urban renewal
2018
Yazar:  
Özet:

The objective of this study is to refer to the concept of ‘City Acupuncture’ which helps the contemporary design, the integration of the urban with the place, the physical and mental healing, and to emphasize the importance of integrated systems with the green pattern, urban renovation studies, to reduce the impact of the urban intensity.   The scope of the study is also the spatial touches that directly affect the nature of urban life: ‘the relationship of urban acupuncture with the green pattern, from the relevant literary research, to study through the projects carried out throughout the world and in our country and to evaluate the spatial impact it contributes in the sense of urban design-planning accompanied by changing digital appearances (pre-post), emphasizing the importance in urban construction. The limitations in the scope of the study are that urban acupuncture samples based on infrastructure and green sample are less common in our country and there is no opportunity to observe on the site in the sampled projects. The study was proposed by giving information about New York High Line Park, Madrid Rio Park, Seul Cheonggyecheon River and New York Paley Park and the Eskişehir Hamamyolu Project, which represented our country at the World Architecture Festival (WAF) in 2017.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 294
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi