Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 1
Kuzeydoğu Akdeniz’den (Türkiye) Fistularia commersonii Rüppell 1835'nin Boy-Ağırlık İlişkileri
2022
Dergi:  
Çanakkale Onsekiz Mart University Journal of Marine Sciences and Fisheries
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, İskenderun Körfezi'ndeki (KD Akdeniz, Türkiye) külah balığı, Fistularia commersonii Rüppell 1835 için uzunluk-ağırlık verileri rapor edilmektedir. İskenderun Körfezi'nden yakalanan F. commersonii örnekleri üzerinde Eylül 2018 ve Mart 2019 tarihleri arasında bir çalışma yapılmıştır. Her iki cinsiyetin toplam uzunluğu ve toplam ağırlığı 23.0-108.1 cm ve 4.0-599.58 g arasında değişmiştir. Boy-ağırlık ilişkisi, her iki cinsiyet için negatif allometrik büyüme W= 0.0005xL2.963 (R2= 0.969) olarak belirlenmiştir. Boy-ağırlık ilişkilerinin (LWR'ler) b üssünün değerleri, dişiler için 2.993 ve erkekler için 2.925'tir. Bu çalışma, Türkiye'nin Kuzeydoğu Akdeniz bölgesinden F. commersonii'nin boy-ağırlık ilişkilerinin cinsiyetlerine göre ilk kapsamlı tanımını sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Length-weight Relationships Of Fistularia Commersonii Ruppell 1835 From The Northeastern Mediterranean Sea, Turkiye
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the length-weight data for bluespotted cornetfish, Fistularia commersonii in the Iskenderun Bay (NE Mediterranean Sea, Türkiye) was reported. F. commersonii specimens were caught from Iskenderun Bay between September 2018 and March 2019. The total length and total weight of both sexes varied from 23.0-108.1 cm and 4.0-599.58 g. The length-weight relationship was determined as W= 0.0005xL2.963 (R2= 0.969) with negative allometric growth for both sexes. The values of the exponent b of the length-weight relationships (LWRs) were 2.993 for females and 2.925 for males. This present study provides the first comprehensive gender-based description of the length-weight relationships of F. commersonii from the northeastern Mediterranean Sea, Türkiye

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Çanakkale Onsekiz Mart University Journal of Marine Sciences and Fisheries

Dergi Türü :   Uluslararası

Çanakkale Onsekiz Mart University Journal of Marine Sciences and Fisheries