Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 8
 Sesli Dinleme 1
MALEZYA’NIN YAPILANDIRILMŞ ÜRÜNLERİNDE İSLAMİ GÖMÜLÜ OPSİYONLAR: SORUNLAR VE ZORLUKLAR
2020
Dergi:  
İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)
Yazar:  
Özet:

Yapılandırılmış Ürünler, getirinin vade tarihi, kupon tarihi, sermaye koruma seviyesi (SMR Varlık Yönetimi) gibi önceden tanımlanmış özelliklere sahip bir dayanak varlık ile bağlantılı olduğu tasarruf veya yatırım ürünleri olarak tanımlanabilir. İslami yapılandırılmış ürünler aslında İslam hukukuna uyumlu yapılandırılmış ürünlerdir. Bu ürünler amaç, ekonomik faydalar ve temel yapısal özellikler açısından geleneksel ürünlere benzerlik taşırlar. Aralarındaki fark, İslami yapılandırılmış ürünlerin riba (faiz), gharar (belirsizlik), zulm (adaletsizlik)’den kaçınarak İslam hukuku ilkelerine bağlı kalması ve bu ilkelerle uyumlu şekilde bir bütün olarak çalışmasıdır. Bu, yatırımı yapılandırmak için Malezya Merkez Bankası Şer’i Danışma Kurulu tarafından onaylanan İslam hukuku sözleşmelerinin kullanılmasını ve İslam hukuku tarafından izin verilen dayanak varlıkları içerir. Kurulduğu günden bu zamana kadar sektöre kazandırılmasına rağmen, İslami yapılandırılmış ürünlerin uygulamalarının birçok İslam hukuku sorunu var. Bu çalışma Malezya'daki İslami bankalarda yapılandırılmış ürünler için hem literatürün hem de çeşitli vaka çalışmalarının derinlemesine analizlerini kullanarak bu ürünlerin İslam hukuku açısından en önemli sorunlarının analizini ve değerlendirmesini yapmaktadır. Çalışmanın bulguları, Malezya’da kullanılan yapılandırılmış ürünlerin mevcut uygulamasının İslam hukuku açısından bir dizi sorununa sahip olduğunu, bu ürünlerin piyasada İslam hukukuna tamamen uyumlu şekilde faaliyete göstermesi için mevcut sorunların hem bankalar hem de endüstri tarafından düzeltilmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Islamic Embedded Options In Structured Products Of Malaysia: Issues and Challenges
2020
Yazar:  
Özet:

Structured Products could be defined as savings or investment products in which the return is linked to an underlying asset with pre-defined features such as the maturity date, coupon date, capital protection level (SMR Wealth Management). Islamic structured products are essentially Shariah-compliant structured products. They bear similarities to conventional products in terms of purpose, economic benefits and basic structural features. The difference being that Islamic structured products adhere to Shariah principles by avoiding riba (usury), gharar (uncertainty), zulm (injustice), and operate holistically in a Shariah-compliant manner. This includes utilizing Shariah contracts approved by the Shariah Advisory Council of the Central Bank of Malaysia to structure the investment and contains underlying assets that are permissible by Shariah. Despite having been introduced into the industry since its establishment, implementing Islamic structured products have many Shariah issues. Using in-depth analyses of both the literature and several case studies for structured products in Islamic banks in Malaysia, this paper analyzes and assesses the most important Shariah issues surrounding Islamic structured products in Malaysia. Our findings confirm that the current implementation of Malaysian structured products continues to possess a number of Shariah issues, which need to be corrected by both the banks and the industry in order to have fully Shariah-compliant structured products to be operational in the market.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 318
2023 Impact/Etki : 0.111
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
344/520

İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)