Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 61
 İndirme 13
Sürdürülebilir Liderlik Ölçeğinin Türkçe’ye Uyarlanması: Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması
2020
Dergi:  
Gazi Akademik Bakış
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Dalati vd. (2017) tarafından derlenen 10 madde ve tek boyuttan oluşan “Sürdü¬rülebilir Liderlik Ölçeği’’ni Türkçe’ye uyarlamak ve sosyo-kültürel açıdan ölçek yapısının uygunluğunu ortaya çıkarmak için geçerlik ve güvenirlik analizlerini yapmaktır. Araştırmanın örneklemini, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesinde görev yapmakta olan 280 akademisyen oluşturmaktadır. Geçerlik kapsamında yapılan keşfedici faktör analizi sonucunda, toplam varyansın %69’unu açıkla¬yan, orijinal ölçekle uyumlu şekilde 10 madde ve tek boyutlu bir ölçüm aracı elde edilmiştir. Doğrulayıcı faktör analizi sonucunda ise modelin oldukça yüksek uyum değerlerine sahip olduğu tespit edilmiştir. Ölçeğin iç tutarlık güvenirlik cronbach alpha değeri 0.950, AVE değeri 0.654 ve CR değeri ise 0.950 olarak hesaplanmıştır. Elde edilen bu bulgular ışığında, “Sürdürülebilir Liderlik Ölçeği’’nin Türk kül¬tür yapısıyla uyumlu, geçerli ve güvenilir bir ölçüm aracı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Adaptation of the Sustainable Leadership Scale to Turkey: Validity and Safety Study
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this work is D.D. The “Sustainable Leadership Scale” consisting of 10 articles and one-dimensions compiled by (2017) is to adapt to Turkey and to make validity and reliability analyses to reveal the suitability of the scale structure from a socio-cultural point of view. The sample of the study is made up of 280 academics who are working at the University of Kırşehir Ahi Evran in Bağbaşı. In the scale of validity, a detective factor analysis resulted in a 10-matter and one-dimensional measurement tool that explained 69% of the total variance, in accordance with the original scale. As a result of the verifying factor analysis, it is found that the model has quite high compatibility values. The internal consistency of the scale is confident cronbach alpha value 0.950, the AVE value 0.654 and the CR value 0. It is estimated at 950. In light of these findings, the "Sustainable Leadership Scale" is a measurement tool that is compatible, valid and reliable with the Turkish culture structure.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Akademik Bakış

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 483
Atıf : 2.969
2023 Impact/Etki : 0.104
Gazi Akademik Bakış