Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Yenidoğan Konvülziyonlarının Etyolojisi ve Tedavi Uygulamaları
2019
Dergi:  
Journal of Academic Research in Medicine
Yazar:  
Özet:

Amaç: Yenidoğan döneminde saptanan konvülziyonlarda etyolojik değerlendirme, konvülziyon tipi ve uygulanan antikonvülzan tedavilerinin etkinliklerinin karşılaştırılması amaçlandı. Yöntemler: Aralık 2010- Ocak 2015 tarihleri arasında 3. düzey yenidoğan yoğun bakım ünitesine konvülziyon tanısıyla yatan hastaların dosyaları retrospektif olarak incelendi. Hastaların verileri çalışma formuna kaydedildi. Elde edilen veriler term ve preterm bebek alt gruplarında karşılaştırıldı. İstatistiksel olarak tanımlayıcı analiz, Pearson Ki kare ve independent t testleri kullanıldı. Bulgular: Belirlenen tarihler arasında 3. düzey yenidoğan yoğun bakım ünitemizde yatan 1322 bebeğin 41’i konvülziyon tanısıyla izlenmişti. Bebeklerin %63,4’ü erkek, %80’i termdi. Ortalama doğum ağırlığı 3066± g, ortalama doğum haftası 37,9± hafta saptandı. En sık saptanan etyolojik nedenler %14,6 hipoglisemi, %12,2 hipoksik iskemik ensefalopati ve %12,2 hipokalsemi idi. Konvülziyon tipleri %29,3 tanımlanmamış (subtle) tip, %26,8 fokal tonik, %19,5 miyoklonik, %19,5 otonomik ve %17,1 fokal klonik olarak saptandı. Tedavide ilk seçenek antikonvülzan olarak %82,6 fenobarbital kullanılmıştı. %30 bebeğe ikinci antikonvülzan gereksinimi olduğu ve ikinci antikonvülzan olarak en sık (%71,4) fenitoin kullanıdığı belirlendi. Preterm ve term bebeklerin verileri karşılaştırıldığında; konvülziyon etyolojisi, tipi, sayısı, konvülziyon geçirdiği gün ve aldığı antiepileptik tedavileri açısından fark saptanmadı. Preterm bebeklerde, term bebeklerden farklı olarak ikinci bir antiepileptik tedavi gereksiniminin olmadığı gözlendi. Sonuç: Sonuç olarak çalışmamızda yenidoğan konvülziyon nedenleri arasında en sık hipoglisemi, hipoksik iskemik ensefalopati ve hipokalsemi olduğu, bebeklerin yaklaşık yarısında antikonvülzan tedavi gereksinimi olmadığı, antikonvülzan gereksinimi olanlarda büyük oranda ilk ilaç olarak fenobarbital kullanıldığı ve preterm bebeklerde ikinci bir antikonvülzan ilaca gereksinim olmadığı saptandı.

Anahtar Kelimeler:

The effect of a dose of preventive antibiotics in Lomber Disk Surgery on the development of spondylodiskite
2019
Yazar:  
Özet:

Purpose: The spondylodiskitis observed after Lomber discectomy is quite rare, but the incidence has been by many different authors at around 0.1-18.8%. The most common pathogen is Staphylococcus aureus. Methods: The medical records of 1154 patients we operated due to a single level or two-level lombary disc hernia between 2007 and 2015 in our hospital were retrospective. 554 of these patients were female and 600 male. 1062 of these patients were subjected to discectomy surgery with single level, 91 to 2 levels lombary microchirurgical. All of these patients were given a single dose of sephazolin sodium for prevention in accordance with the recommendations of the surgical antimicrobial prevention guidelines during anesthesia. In 12 patients (1.03) spondylodiskitis developed. Comorbidities in advanced patients with spondylodiskitis, isolated pathogens, antibiotic sensitivities, antibiotics they use, and hospitalization periods were noted. Results: 7 of 12 patients were female and 5 men. The average age was 45.7 ± 14.16 years. 11 of these patients suffered a single level, 1 of them suffered a 2 level lombary microdiscectomy surgery. 5 patients L4-5 and 8 patients were submitted to discectomy operations from the L5-S1 levels. In 3 of these patients, Staphylococcus aureus (25%) and Staphylococcus epidermidis (33%), Escherichia coli (25%) and 2 patients did not reproduce. The average stay in the hospital was 29.45 ± 3.98, and in non-spondylodiskitis patients 1.99 ± 0.81 and the two groups were significantly different (p=0,0001). The result: Although most surgeons tend to continue antibiotic prevention during the postoperative period or during the period of the patient’s bedtime, our study found that the single dose of anesthesia induction did not increase the spondylodiskite rate according to medical literature.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Journal of Academic Research in Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 465
Atıf : 234
Journal of Academic Research in Medicine