Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
AMERİKAN FUTBOL SPORCULARINDA İMGELEME VE KARAR VERME
2018
Dergi:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Amerikan futbolcularının karar verme stilleri ve imgeleme kullanımlarının belirlenmesi ve aralarındaki ilişkinin ortaya konulmasıdır. Materyal ve yöntem: Araştırmanın çalışma grubunu Üniversite liginde oynayan yaş ortalamaları 20.81±2,73 olan toplamda 82 Amerikan futbol sporcusu oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak; Mann ve ark. (1998) tarafından geliştirilen ve Deniz (2004) tarafından Türkçe’ ye uyarlanan Karar verme stilleri ölçeği ve Thomas ve ark. (1999) tarafından geliştirilen Miçooğulları (2017) tarafından Türkçe geçerliği ve güvenirliği yapılan Psikolojik performans stratejileri ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde: Betimleyici istatistikler, korelasyon analizi ve çoklu regresyon analizi uygulanmıştır. Bulgular: Sporcuların İmgeleme (Antrenman) puanlarının; dikkatli karar verme puanları ile pozitif yönde anlamlı düzeyde ilişkili olduğu belirlenmiştir. Karar verme stillerinin antrenman imgelemesi puanlarındaki varyansın %17’sini açıkladığı ve bu değişkenlerin İmgeleme (Antrenman) puanını anlamlı düzeyde yordadığı belirlenmiştir. Ayrıca karar vermede öz-saygı puanının pozitif yönde anlamlı düzeyde antrenman imgelemesi puanlarını yordadığı saptanmıştır. Sonuçlar: Amerikan futbolcularının müsabaka imgelemesini daha fazla kullandığı ancak karar verme durumları ile ilişkilendirildiğinde antrenman imgelemesinin karar verme stilleri ilişkili olduğu görülmüştür. Bu durum özellikle antrenman imgelemelerini kullanan sporcuların daha dikkatli kararlar verdiklerini göstermiş ve karar vermede özsaygısı yüksek olan sporcuların antrenman imgelemesinin artabileceği ya da karar vermede özsaygısı düşük olan sporcuların antrenman imgelemesinin azalabileceği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Not to participate in American football sports
2018
Yazar:  
Özet:

The aim is to identify American football players’ decision-making styles and imaging uses and to reveal the relationship between them. Materials and methods: The study group of 82 American footballers, with an average age of 20.81±2.73, playing in the University League. As a data collection tool; Mann and Ark. The scale of decision-making styles developed by (1998) and adapted to Turkish by Sea (2004) and Thomas and Ark. The scale of psychological performance strategies used by the Turkish validity and reliability developed by Miçooğulları (2017) (1999) was used. Data analysis: Imaginative statistics, correlation analysis and multiple regression analysis have been applied. Results: Athletes’ Implementation (Training) scores have been determined to be significantly related to careful decision-making scores in a positive direction. It is determined that decision-making styles reveal 17% of the variance in the training imaging scores and that these variants have a significant level of the training score. It is also found that the self-respect score in the decision-making points in the positive direction at a meaningful level of training imaging points. Results: American footballers use more match imaging but when associated with decision-making situations, the training imaging has been shown to be associated with decision-making styles. This situation has shown that athletes using training images make more careful decisions, and it can be said that athletes with high self-righteousness in making decisions may increase the training images or that athletes with low self-righteousness in making decisions may reduce the training images.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 275
Atıf : 496
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi