Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
BANKALARIN RİSK ÜSTLENMELERİNDE ORTAKLIK YAPISININ ETKİSİ VAR MI? TÜRKİYE ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, sermaye sahipliği ile bankaların risk alma eğilimi arasındaki ilişki incelenmiştir. Analiz döneminde faaliyet gösteren bankalardan çok şubeli mevduat bankalarının verileri çalışmaya alınmıştır. Her bankanın 2008-2017 sonu verileri dikkate alınmaktadır. Analizde, 10 yılı kapsayan 20 mevduat bankasına ait 14 farklı değişkenden oluşan toplam 2800 değişken kullanılmıştır. Analizde dikkate alınan 20 bankadan 3'ü kamu, 11'i yerli özel ve 6'sı özel sermayeli yabancı bankalardır. Çalışmadaki en çarpıcı noktalardan biri, bağımsız bir değişken olarak analize dahil edilen türev finansal araçlar / özkaynak değişkeninin ve 3 risk göstergesinin anlamlı bir ilişki içinde olmasıdır. Analizden elde edilen veriler çerçevesinde, sermaye sahipliği ve sermaye yoğunluğunun Türk Bankacılık Sektöründeki bankaların risk alma eğilimi üzerinde bir etkisi olmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

Is Ownership Structure Effective In Taking Risks Of Banks The Case Of Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the relationship between the capital ownership and risk taking tendency of banks is analysed. The data of multi-branch deposit banks from the banks operating during the analysis period were included in the study. The data of each bank for the end of 2008-2017 are taken into consideration. A total of 2800 variables consisting of 14 different variables belonging to 20 deposit banks covering 10 years were used in the analysis. From the 20 banks taken into account in the analysis; 3 are public, 11 are domestic private and 6 are foreign banks with private capital. One of the most striking points in the study is that the derivative financial instruments / equity variable included in the analysis as an independent variable and 3 risk indicators are in a meaningful relationship. In the framework of the data obtained from the analysis, there was no effect of capital ownership and capital concentration on the risk taking tendency of the banks in the Turkish Banking Sector.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Hitit Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 606
Atıf : 2.450
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi