Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
ULUDAĞ DERGİSİNİN 1935-1946 YILLARINDAKİ YAZILARINDA BURSA HALK KÜLTÜRÜNDE KOZA, İPEK ÜRETİMİ VE TİCARETİNE DAİR BİR DURUM DEĞERLENDİRMESİ
2023
Dergi:  
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye Cumhuriyeti’nin 1923-1930 yılları arasında yaşadığı pek çok olay, yapılan inkılapların halka benimsetilmesini gerekli kılmıştır. Böylelikle Halkevlerinin, açılması kararı alınmıştır. 19 Şubat 1932’de açılan 14 Halkevinden birisi de Bursa Halkevidir. Çalışmada Bursa Halkevi dergisi olan “Uludağ”ın 1935-1946 yıllarında basılan sayılarında koza, ipek, ipekçilik konuları taranmıştır. Dergilerde ipeğin üretimi ve ipekçiliğin dünya ekonomisindeki önemiyle ilgili bilgilere ve istatistiki bilgilere, ipek böceği, ipekli kumaş ve dut ağacıyla ilgili Çin, Japon efsanelerine yer verilmiştir. İpek böceğinin keşfedilişi, üretimi, kozadan ipek ipliği elde edip kumaş dokunması işlerinin tarihte ilk kim tarafından yapıldığı anlatılmıştır. Dergilerde 1929-1933 yıllarına ait, koza üreten ve ipekli kumaş dokuyan ülkelerin üretim miktarları, üretimdeki düşüş ve artışlar, ülkelerin ürünlerini satış fiyatlarıyla ilgili istatistiksel bilgiler ve tablolar verilmiştir. Dünyadaki ipekçiliğin yanı sıra dergilerde, Bursa’daki kozacılık, ipekçilikle ilgili bilgilerle Bursa halk kültüründeki yeri ve ritüelleriyle ilgili yazılar da bulunmaktadır. Elde edilen bilgiler, istatistiksel veriler bu alanda araştırma yapmak isteyenler için yol gösterici niteliktedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi