Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Katlanabilir Göz İçi Lens İmplantasyonunda Viskoimplantasyon ve Hidroimplantasyon Tekniklerinin Anatomik ve Fonksiyonel Sonuçlarının Karşılaştırılması
2023
Dergi:  
Çukurova Anestezi ve Cerrahi Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Katlanabilir göz içi lens implantasyonunda viskoimplantasyon ve hidro-implantasyon tekniklerinin anatomik ve fonksiyonel sonuçlarının karşılaştırılmasıdır. Gereç ve Yöntemler: Çalışmaya senil katarakt nedeniyle opere edilmiş, 50 yaşından büyük 387 hasta dahil edilmiştir. Hidroimplantasyon (grup 1) ve viskoimplantasyon (grup 2) olarak iki alt gruba ayrılmıştır. Bulgular: İmplantasyon süresi grup 1’de ortalama 397,5 ± 44,3 sn, grup 2’de 580 ± 105,1 sn’dir. Takip süresi boyunca (12 ay) grup 1’deki hastaların 4’ünde (2,1%), grup 2’deki hastaların 28’inde (14,6%) arka kapsül kesafeti gelişmiştir. Grup 1’de grup 2’ye göre implantasyon süresi kısa ve arka kapsül kesafeti gelişme oranı düşüktür (p < 0,001). Göz içi basınç ölçümleri 1.saatte grup 1’de ortalama 16,5 ± 2,87 mm Hg grup 2’de 20,3 ± 2,9 mm Hg’dir. Yirmi dördüncü saatte grup 1’de ortalama 14,1 ± 1,3 mm Hg grup 2’de 17,5 ± 1,8 mm Hg’dir. Gruplar arasında tespit edilen bu farklılık istatistiksel olarak anlamlıdır (sırasıyla p=0,011 ve p<0,001) Sonuç: Sonuç olarak, hidroimplantasyon, maliyet olarak ucuz, güvenli ve etkili bir yöntemdir. Cerrahi öncesi ve sonrası dönem arasında ön segment parametrelerinin değişimleri oldukça azdır. Daha az göz içi basınç yükselmesine neden olur ve implantasyona bağlı arka kapsül kesafeti de nadirdir.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of Anatomical and Functional Outcomes Of Viscoimplantation and Hydroimplantation Techniques In Foldable Intraocular Lens Implantation
2023
Yazar:  
Özet:

Objective: The aim of this study was to compare the anatomical and functional results of viscoimplantation and hydroimplantation techniques in monofocal foldable intraocular lens implantation. Materials and Methods: The study included 387 patients older than 50 years who underwent surgery for senile cataract. They were divided into two subgroups as hydroimplantation (group 1) and viscoimplantation (group 2). Results: The mean implantation time was 397.5±44.3 s in group 1 and 580±105.1 s in group 2. During the follow-up period (12 months), 4 (2.1%) patients in group 1 and 28 (14.6%) patients in group 2 developed posterior capsular opacification. The implantation time was shorter and the rate of posterior capsular opacification was lower in group 1 compared to group 2 (p<0.001). Intraocular pressure measurements were 16.5±2.87 mmHg in group 1 and 20.3±2.9 mmHg in group 2 at the first hour after surgery. At the twenty-fourth hour, the mean intraocular pressure was 14.1±1.3 mmHg in group 1 and 17.5±1.8 mmHg in group 2. This difference between the groups was statistically significant (p=0.011 and p<0.001, respectively). Conclusion: In the hydroimplantation technique, the changes in anterior segment parameters between the preoperative and postoperative period are very small. It causes less intraocular pressure elevation. Therefore, hydroimplantation is a cost-effective, safe and effective method for monofocal foldable intraocular lens implantation in uncomplicated cataract surgeries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Çukurova Anestezi ve Cerrahi Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 241
Atıf : 19
Çukurova Anestezi ve Cerrahi Bilimler Dergisi