Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
DENİZ GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN YASA DIŞI EYLEMLER VE SUA SÖZLEŞMESİ
2021
Dergi:  
Journal of Naval Sciences and Engineering
Yazar:  
Özet:

Deniz haydutluğu, deniz ticaretinin başladığı ilk zamanlardan beri varlığını koruyan yasadışı bir fiildir. Ancak günümüzde deniz haydutluğu faaliyetleri ile denizlerde terör eylemleri yapılmaya veya yapılması için çaba sarf edilmeye devam edilmektedir. Denizlerde yapılan haydutluk ve terör eylemleri sadece ticari güvenliği değil, uluslararası deniz güvenliğini ve dolayısıyla uluslararası güvenliği de tehdit etmekte/etkilemektedir. 07 Ekim 1985 yılında Achille Lauro gemisinin kaçırılması, denizlerde yapılacak yasadışı fiillerin önlenmesi için uluslararası bir adlaşmanın yapılmasının ve devletlerin işbirliği içinde çalışmalarının gerekliliğini gündeme getirmiştir ve Denizde Seyir Güvenliğine Karşı Yasa Dışı Eylemlerin Önlenmesine Dair Sözleşme (1988 SUA Sözleşmesi) ve Ek Protokol imzalanmıştır. 11 Eylül 2001 tarihli terör eylemleri ise haydutluk fiillerinin yanı sıra, terörizm ve bu bağlamda uluslararası deniz güvenliğinin de sorgulanmasına sebep olmuştur ve 14 Ekim 2005 tarihinde denizde yapılabilecek fiiller yeniden düzenlenmiştir. Bu bağlamda çalışmada, 1988 SUA Sözleşmesinin gelişimi incelenmiştir ve ardından, Greenpeace Örgütü adına faaliyetlerde bulunan Arctic Sunrise gemisine, Rusya Federasyonu tarafından SUA Sözleşmesi ve Ek Protokolüne dayanarak yapılan müdahale ve olayın yargıya taşınması sonucunda verilen kararlar çerçevesinde değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Unlawful Acts Threatening Maritime Security and Sua Convention
2021
Yazar:  
Özet:

Piracy is an unlawful act, which has been continuing its existence since the beginning of the maritime trade. At first, pirates captured ships’ crews by attacking merchant ships with their ships and looted goods. Later on, some pirates pledged allegiance to a state and they carried on their acts of piracy, protested and most importantly fought against enemy states in wars like a navy under the name of privateering with issued warrants by the state, pledged allegiance to. Acts of privateering are banned with the Paris Declaration of 1856. However, nowadays, acts of piracy and terrorism threaten/affect the security of not only trade, but also international maritime and hence international security. Achille Lauro hijacking brought up making an international agreement to prevent unlawful acts on the sea and the necessity for the cooperation of states to work, and the Convention for the Suppression of Unlawful Acts Against the Safety of Maritime Navigation was signed. Acts of terrorism, dated on the September 11, 2001, led to the questioning of terrorism and international maritime security, besides acts of banditry, and made taken measures and international agreements/conventions within this scope essential to revise.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Naval Sciences and Engineering

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 194
Atıf : 206
Journal of Naval Sciences and Engineering