Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
Ortaokul Öğrencilerinin Beslenme ve Fiziksel Aktivite Davranışlarının Belirlenmesi: Ankara Yenimahalle İlçesi Örneği
2020
Dergi:  
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma ortaokul öğrencilerinin beslenme ve fiziksel aktivite davranışlarının belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Tanımlayıcı tipte olan araştırmanın evrenini Ankara ili Yenimahalle ilçesinde bulunan farklı ortaokulda öğrenim gören 4000 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada örneklem seçimine gidilmemiş, araştırmaya katılmayı kabul eden 2534 ortaokul öğrencisi ile yürütülmüştür. Veriler anket formu kullanılarak toplanmıştır. Verilerin analizinde Kruskal-Wallis ve Mann-Whitney U test kullanılmıştır. Öğrencilerin yaş ortalamaları 12.28±0.98 olup %50.3’ü erkek, %39.9’u zayıf , %8’i fazla kilolu ve %2.4’ü obezdir. Cinsiyet ile öğün sayısı, kahvaltı etme alışkanlığı, saat 19:00’dan sonra yemek yeme, kola gazoz veya hazır meyve suyu tüketim sıklığı, bilgisayar ve televizyonda geçirilen süre ve fiziksel aktivite davranışı arasında istatistiksel anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Anne eğitim durumu, fast food tüketme sıklığı ile cinsiyet arasında istatistiksel anlamlı bir ilişki bulunmamıştır. Öğrencilerin okuldan dönüşte birinci ve ikinci sırada yaptıkları faaliyetleri incelendiğinde, her iki cinsiyette de ilk iki faaliyet sırasıyla ödev yapmak, dinlenmek iken üçüncü sıra kız öğrencilerde televizyon izlemek erkek öğrencilerde ise bilgisayar oynamaktır. Öğrencilerin kola, gazoz, hazır meyve suyu tüketim miktarının yüksek olmasına karşın fiziksel aktivite yapma oranı düşüktür. Daha sağlıklı bir topluma erişmek için öğrencilerin sağlıklı ve yeterli beslenme konusunda bilgilendirilmesi ve bireysel yeteneklerine uygun fiziksel aktivitelere yönlendirilmeleri gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Identification of High School Students' Nutrition and Physical Activity Behavior: An Ankara Yenimahalle District Example
2020
Yazar:  
Özet:

This study was conducted with the aim of determining the nutrition and physical activity behaviors of high school students. The universe of research, which is of a characteristic type, is formed by 4000 students studying in different secondary schools located in Ankara or Yenimahalle district. The study was conducted with 2534 high school students who did not go to the sample selection, who agreed to participate in the study. The data is collected using the survey form. The analysis of the data used the Kruskal-Wallis and Mann-Whitney U tests. The average age of students is 12.28±0.98, with 50.3 percent male, 39.9 percent weak, 8 percent overweight and 2.4 percent obese. There has been a statistically meaningful relationship between gender and the number of meals, the habit of breakfast, the eating after 19:00, the frequency of consumption of coca-cola or ready-made fruit juice, the time spent on the computer and television and the behavior of physical activity. There was no statistically meaningful relationship between the mother's education status, the frequency of fast food consumption and gender. When students are studied the activities they do in the first and second ranges when they return to school, the first two activities in both sexes are respectively; doing the tasks, while resting the third ranges are watching television in the girls students and playing the computer in the boys students. Although the student's consumption of coca, gazoz, prepared fruit juice is high, the rate of physical activity is low. To reach a healthier society, students need to be informed about healthy and adequate nutrition and directed to physical activity in accordance with their individual abilities.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 113
Atıf : 437
2023 Impact/Etki : 0.116
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi