Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 48
 İndirme 1
 Sesli Dinleme 1
Pitoz ve Disfaji ile Prezente Olan Geç Başlangıçlı Pompe Hastalığı
2018
Dergi:  
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pompe hastalığı PH , otozomal resesif kalıtılan çoğunlukla çocukluk çağında görülen lizozomal α-asid-glukozidaz eksikliği ile seyreden bir glikojen depo hastalığıdır. Hastalığın erken ve geç başlangıçlı olmak üzere iki tipi vardır. İnfantil tip, tipik olarak ilk birkaç hafta içinde hipotonisite, hepatomegali, kardiyomiyopati ile seyreder ve genellikle ilk bir yaşta kaybedilir. Geç başlangıçlı tip PH genellikle çocukluk veya erişkin dönemde proksimal kas güçsüzlüğü ve solunum sıkıntısı ile ortaya çıkar. Makalemizde tanısı kolaylıkla gözden kaçabilecek olan pitoz ve disfaji dışında majör bulgusu olmayan, enzim düzeyi ve genetik analiz ile geç başlangıçlı PH tanısı koyulan iki yaşında erkek hasta sunulmaktadır

Anahtar Kelimeler:

The late-started Pompe disease presented with Pitoz and Disfaji
2018
Yazar:  
Özet:

Pump Disease PH is an autosomal resessive inherited glycogenic storage disease, mostly seen in childhood with a lizosomal α-acid-glukosidase deficiency. There are two types of disease: early and late. Infantile type is typically seen with hypothyroidism, hepatomegaly, cardiomyopathy in the first few weeks, and is usually lost at the first age. The late-started type of PH usually occurs in childhood or adulthood with proximal muscle weakness and respiratory failure. In our article, the diagnosis can be easily overlooked, with the exception of pitoz and dysphagia, the male patient of two years with no major findings, the enzyme level and genetic analysis with late-started PH diagnosis is presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.079
Atıf : 4.389
2023 Impact/Etki : 0.11
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi