Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Determination of pathogens causing damping-off and their pathogenicity in tomato seedbeds in Ankara (Ayaş, Beypazarı and Nallıhan districts) province
2008
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Ankara ili (Ayaş, Beypazarı ve Nallıhan ilçeleri) domates fideliklerinde çökertene neden olan önemli toprak patojenlerinin tespit edilmesi ve patojenisitelerinin belirlenmesi amacıyla 2003 yılında yürütülmüştür. Bölgedeki 42 adet domates fideliğinden 211 adet hastalıklı fide örneği toplanmıştır. Hastalıklı fidelerden Fusarium, Pythium, Rhizoctonia solani, Alternaria ve Aspergillus cinslerine ait funguslar elde edilmiştir. Pythium spp., Rhizoctonia solani, Fusarium spp.ve Aspergillus spp. izolatları ile ön patojenisite testleri yürütülmüştür. Bu testler sonucunda etkili bulunan izolatlar ile saksılarda patojenisite testleri yapılmıştır. Bu denemelerde izolatların % çıkış ve % hastalık şiddetleri belirlenmiştir. Pythium spp., R. solani ve Fusarium spp. domateste çökertene sebep olan önemli funguslar olarak tespit edilmiştir. Bölgede en yoğun olarak izole edilen  fungus Fusarium spp., patojenisitesi en yüksek  fungus Pythium spp. olmuştur. R. solani ise çok yoğun olmamasına karşın patojenisitesi yüksek bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.123
Atıf : 955
Bitki Koruma Bülteni