Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
The Effect of SiC and MgO Ceramic Reinforcements on the Mechanical Behavior and Electrical Properties of the Composite Structure in Al7075/SiC/MgO Hybrid Composites
2023
Dergi:  
Uluslararası Mühendislik Araştırma ve Geliştirme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, endüstriyel alanda çok yaygın olarak kullanılan Al7075 alaşımın iki farklı seramik ile birleştirilerek elde edilen yeni nesil alüminyum esaslı kompozitlerin bazı teknik özelliklerinin araştırılmıştır. Bu amaçla partikül halindeki SiC ve MgO seramikleri toz metalurjisi tekniği kullanılarak Al7075 matris malzemesi içerisine takviye edilerek üç farklı takviye oranında kompozit yapılar üretilmiştir. Elde edilen kompozit yapılar üzerinde elektrik direnci ve iletkenliğini belirleyecek ölçümler ile eğilme ve basma dayanımı testleri gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda kompozit yapıların yoğunluk ve gözeneklilik miktarları belirlenmiş ve mikroyapıları dijital mikroskop ile incelenmiştir. Alüminyum kompozit yapı içerisindeki SiC/MgO miktarının artışıyla birlikte elektrik direnci artarak iletkenlik değeri azalmıştır. SiC/MgO takviye malzemelerinin etkisiyle kompozit yapıların yoğunluk değeri azalırken gözenek miktarları artış göstermiştir. Yapı içerisinde yer alan SiC ve MgO seramiklerinin etkisiyle sertlik değerleri yükselmiştir. Eğilme ve basma dayanımı değerleri önce yükselmiş daha sonra takviye oranlarının artmasıyla azalmaya başlamıştır. Kompozit yapı içerisindeki gözeneklilik oluşumunun mekanik davranışı olumsuz olarak etkilediği tespit edilmiştir. İkinci önemli faktörün ise yapı içerisinde yer alan seramik esaslı takviye partiküllerinin miktarı ve şeklinin olduğu değerlendirilmiştir. Çok yüksek elektriksel direnci olan SiC ve dielektrik özellikteki MgO ‘nun etkisiyle kompozit yapıların elektrik iletkenliği değerleri düşmüştür. Elektriksel dirençteki artış ve elektrik iletkenliğindeki azalma değerleri kompozit yapı içerisindeki seramik esaslı takviye partiküllerinin miktarıyla doğru orantılı olarak artmış ve azalmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, certain technical properties of new generation aluminum-based composites, obtained by combining the Al7075 alloy widely used in the industrial field with two different ceramics, were investigated. For this purpose, SiC and MgO ceramics in particle form were reinforced into the Al7075 matrix material using powder metallurgy technique and composite structures were produced in three different reinforcement ratios. Measurements to determine electrical resistance and conductivity and bending and compression strength tests were performed on the obtained composite structures. The density and porosity amounts of the composite structures were also determined, and their microstructures were examined with a digital microscope. With the increase of SiC/MgO amount in the aluminum composite structure, the electrical resistance increased, and the conductivity value decreased. With the effect of SiC/MgO reinforcing materials, the density value of the composite structures decreased while the amount of porosity increased. The hardness values increased due to the effect of SiC and MgO ceramics in the structure. The bending and compression strength values initially increased and then started to decrease with the increase of reinforcement ratios. It has been determined that the formation of porosity in the composite structure negatively affects the mechanical behavior. The second important factor was evaluated to be the amount and shape of ceramic-based reinforcement particles in the structure. Due to the effect of SiC, which has very high electrical resistance, and MgO, which has dielectric properties, the electrical conductivity values of the composite structures decreased. The increase in electrical resistance and the decrease in electrical conductivity were directly proportional to the amount of ceramic-based reinforcement particles in the composite structure.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Uluslararası Mühendislik Araştırma ve Geliştirme Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 351
Atıf : 241
2023 Impact/Etki : 0.211
Uluslararası Mühendislik Araştırma ve Geliştirme Dergisi