Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
 Sesli Dinleme 1
Hazır Nesne Ve Atık Nesne Bağlamında Seramiğin Kullanımı
2022
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın konusu; hazır ve atık nesnelerin seramik sanatında nasıl kullanıldığını irdelemektir. Bunun yanında hazır nesnelerin estetik bir değer olarak mı yoksa bir fikri temsil etmek için mi ele alındıklarını araştırmaktır. Hazır nesneler ve atık nesnelerin seramik sanatındaki oluşumları; araştırmanın kapsam ve sınırlılıklarını oluşturur. Ayrıca konuya ilişkin açıklık getirmek için; Marcel Duchamp, Zhou Wendou, Clare Twomey, Yee Sookying ve Bouke de Vries gibi sanatçılar örnek olarak seçilmiştir. Araştırmanın problemleri şu şekildedir: Hazır nesne nedir? Hazır nesnenin seramik sanatındaki uygulamaları nelerdir? Atık nesne ve hazır nesneleri kavramsal bir yapıya dönüştüren sanatçılar kimlerdir? Marcel Duchamp’ın postmodern sürece ne gibi etkisi olmuştur? Bu soruların cevaplarıyla birlikte seramik sanatında değişimi ve gelişimi tetikleyen unsurların neler olduğu ortaya çıkacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Use of Seramics in the Context of Prepared Object and Waste
2022
Yazar:  
Özet:

The subject of the research is to explore how ready and waste objects are used in ceramic art. In addition, it is to investigate whether the ready objects are treated as an aesthetic value or to represent an idea. Prepared objects and the formations of waste objects in the ceramic art; form the scope and limitations of the research. Also to bring clarification about the subject; artists such as Marcel Duchamp, Zhou Wendou, Clare Twomey, Yee Sookying and Bouke de Vries have been selected as an example. The problems of the research are as follows: What is the ready object? What are the practices of the prepared object in the ceramic art? Who are the artists who transform waste objects and ready objects into a conceptual structure? What was the impact of Marcel Duchamp during the postmodern period? With the answers to these questions, it is thought to reveal what the elements that trigger change and development in ceramic art.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 360
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences