Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Yeni bir Ürünün Fizikokimyasal Kompozisyonu ve Bazı Kalite Parametreleri: Tüketime Hazır Karides
2021
Dergi:  
Acta Aquatica Turcica
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, karides etine dumanlama ve marinasyon işlemi uygulanarak su ürünleri tüketimine alternatif bir ürün geliştirilmeye çalışılmıştır. Elde edilen dumanlanmış marine ürünün buzdolabı koşullarındaki kalitesini ve raf ömrünü tespit etmek amacıyla her ayın belirli bir gününde fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal analizler yapılmıştır. Çalışma kapsamında karidesler önce dumanlanmış ardından marine edilmiştir. Mikrobiyolojik analiz sonuçlarına, göre taze karideste tespit edilen TMAB sayısı 1,54 LogKOB/g iken yapılan marinasyon+dumanlama işlemi ile bu değer 1LogKOB/g altına düşmüştür. Dumanlanmış marine karideste depolama süresince mikroorganizma yükü 1LogKOB/g’ın altındadır. Buzdolabı koşullarında 10 ay muhafaza edilen ürünlerin, depolamanın 8. ayında kalitesini kaybetmeye başladığı belirlenmiş, tüketici için belirlenen raf ömrü ise 7 ay olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Physicochemical Composition and Selected Quality Characteristics Of The New Product: Ready To Eat Shrimp
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, it was aimed to develop an alternative product for seafood consumption by applying the smoking and marinating process on shrimp. Physicochemical, microbiological, and sensory analyzes were performed on a certain day of each month to determine the quality and shelf life of the obtained smoked product. Firstly, hot smoking process was applied and then the marination process was applied on shrimp used in the study. According to the results of microbiological analysis, while the number of TMAB was detected as 1.54 LogCFU/g in fresh shrimp, the number of microorganisms was determined lower than 1 LogCFU/g in the smoked and marinated product. It was determined that the products which were kept in refrigerator conditions for 10 months started to lose quality in the 8th month of storage and the shelf life of the product was determined as 7 months for the consumer.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Acta Aquatica Turcica

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 1.037
2023 Impact/Etki : 0.075
Acta Aquatica Turcica