Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 62
 İndirme 12
DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE YEREL YÖNETİM BANKACILIĞI
2021
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yerel yönetimler hızlı nüfus ve talep artışı nedeniyle sadece mevcut gelirleri ile hizmetlerini karşılayamamakta ve yeni kaynak arayışlarına girmektedir. Borçlanma yoluna daha fazla başvurmaya başlayan yerel yönetimlerin bu ihtiyacını karşılamak için yerel yönetim bankaları ortaya çıkmıştır. Yerel yönetimlerin hizmetlerine devam edebilmesi için yerel yönetim bankaları çalışmalarında süreklilik sağlamalıdır. Türkiye’de de bir örneği bulunan yerel yönetim bankaları birbirlerinden farklı yöntemlerle işlemlerini gerçekleştirmekte, farklı alanlara hizmet vermektedir. Çalışmanın amacı, dünyadaki yerel yönetim bankalarının yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği hizmetlerdeki rolünü inceleyip Türkiye’de yapılandırma sürecinde olan yerel yönetim bankası İLBANK A.Ş.’nin bu alanlardaki faaliyetlerinin geliştirilmesi yönünde öneriler sunmaktır. Bu kapsamda, yapılan karşılaştırma sonucunda teknik destek ve danışmanlık çalışmalarını bir arada yürüten İLBANK A.Ş.’nin dünyada aynı şekilde çalışan bir örneği olmadığı ve yerel yönetimlere vermiş olduğu mali ve teknik danışmanlığın Türkiye’de de alternatifi bulunmadığı görülmektedir. Bu nedenle danışmanlık özelliğini uzun bir süre daha koruyarak yapılacak yeni yatırımların daha hızlı gerçekleşmesinde önemli roller üstlenmesi ve sürdürülebilir bir yapılandırma için bankacılık özelliğinin ön plana çıkarılması gerektiği vurgulanmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Local Banking Management in the World and Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

Local governments are unable to meet their services with their existing income only due to the rapid population and demand growth and are entering the search for new resources. Local government banks have emerged to meet this need of local governments that are starting to apply more to the way of debt. Local governments must ensure continuity in the work of local governments in order to continue their services. In Turkey, the local government banks, which have an example, are doing their transactions in different ways, serving different areas. The aim of the study is to explore the role of local government banks in the services that local governments perform and the local government bank Ilbank A.Ş. is in the process of structuring in Turkey. It is recommended to develop its activities in these areas. In this context, IELBANK A.Ş. performs technical support and consultancy work together as a result of the comparison.It seems that there is no example in the world that works in the same way and the financial and technical consultancy that it has given to local governments has no alternative in Turkey. Therefore, it should be emphasized that it is necessary to take important roles in the faster realization of new investments by preserving the advisory feature for a longer period of time and to put the banking feature in the forefront for a sustainable structure.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 918
Atıf : 5.293
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi