Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Çalışma Ortamında Kimyasallardan Kaynaklı Tehlikeler ve İnsan Sağlığına Etkileri
2023
Dergi:  
Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, işyerinde kimyasallara maruz kalmaktan kaynaklanan potansiyel tehlikeler ve buna bağlı olarak insan sağlığına yönelik riskler hakkında genel bir bakış sunmayı amaçlamaktadır. Üretim süreçleri, depolama ve nakliye dâhil olmak üzere çalışma ortamındaki kimyasalların kaynaklarını incelemek, potansiyel tehlikelerini analiz edilmiştir. Çalışma ayrıca soluma, cilt teması ve yutma gibi kimyasallara maruz kalmanın farklı yollarını da araştırmakta ve kimyasalların toksisitesini etkileyebilecek doz, maruz kalma süresi ve duyarlılığı gibi çeşitli faktörleri tartışmaktadır. Kişisel koruyucu ekipman kullanımı, mühendislik kontrolleri, uygun taşıma ve depolama prosedürleri de dahil olmak üzere tehlikeli kimyasallara maruz kalmayı önlemek veya azaltmak için önlemlerin uygulanmasının önemini belirtmektedir. Buna ek olarak, çalışma; cilt tahrişi, solunum sorunları ve kanser gibi akut ve kronik etkiler de dâhil olmak üzere işyerlerinde kimyasallara maruz kalmanın neden olabileceği çeşitli sağlık etkilerini tartışmaktadır. Ayrıca, kimyasallara maruz kalan çalışanların izlenmesi ve gözetiminin öneminin yanı sıra, tehlikeli kimyasallara maruz kalmaktan etkilenen çalışanlar için uygun tıbbi gözetim ve tedavi ihtiyacının altını çizmektedir. Bu bağlamda araştırma, uygun risk değerlendirmeleri, etkili kontrol önlemleri ve çalışanların uygun şekilde izlenmesi ve gözetimi yoluyla işyerinde kimyasallarla ilişkili tehlikelerin ele alınmasının kritik öneminin altını çizmektedir. Çalışma ayrıca, kimyasallara maruz kalmayla ilişkili riskleri daha iyi anlamak, bu riskleri önlemek ve azaltmak için yeni stratejiler geliştirmek için devam eden araştırmalara duyulan ihtiyacı vurgulamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Hazards From Chemicals In The Working Environment and Their Effects On Human Health
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to provide an overview of the potential hazards and associated risks to human health from exposure to chemicals in the workplace. Examining the sources of chemicals in the workplace, including manufacturing processes, storage and transportation, their potential hazards are analyzed. The study also explores the different ways of exposure to chemicals, such as inhalation, skin contact, and ingestion, and discusses various factors such as dose, exposure time, and sensitivity that may affect the toxicity of chemicals. It states the importance of implementing measures to prevent or reduce exposure to hazardous chemicals, including the use of personal protective equipment, engineering controls, and appropriate handling and storage procedures. In addition, the study; discusses the various health effects that can be caused by exposure to chemicals in the workplace, including acute and chronic effects such as skin irritation, respiratory problems and cancer. It also highlights the importance of monitoring and surveillance of workers exposed to chemicals, as well as the need for appropriate medical surveillance and treatment for workers affected by exposure to hazardous chemicals. In this context, the research underlines the critical importance of addressing chemical-related hazards in the workplace through appropriate risk assessments, effective control measures, and appropriate monitoring and surveillance of workers. The study also highlights the need for ongoing research to better understand the risks associated with exposure to chemicals and develop new strategies to prevent and reduce these risks.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   other

Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi