Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
2015’TEN GÜNÜMÜZE TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİNDEKİ GÜVENLİK SORUNSALINA DAİR SÖYLEM ANALİZİ
2022
Dergi:  
Ekonomi İşletme Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Köklü bir geçmişe dayanan Türkiye-Rusya ilişkileri her dönem içinde bulunduğu şartlara göre şekillendiği görülmektedir. Rekabet ve işbirliği içerisinde geçen bu süreçte Sovyetler Birliği’nin yıkılması ve yerine yeni bir devlet olan Rusya Federasyonu’nun kurulması Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcını beraberinde getirmiştir. 2000’li yıllarda iki devletinde yeni liderlerle yeni bir döneme başlaması ve benzer dış politika siyaseti izlemeleri bu işbirliği alanlarını genişletmiştir. Ancak 2010 yılında bölgesel sorunlar bağlamında yaşanan kırılmalar ve güvenlik sorunları her iki tarafı da etkilemiştir. 2015 yılında yaşanan uçak krizi ise güvenlik sorunsalını daha da derinleştirirken Rusya ve Türkiye için tam bir güvensizlik ortamının oluşmasına neden olmuştur. Rusya’nın sert önlemlerine karşı Türkiye’nin tek taraflı çabaları ile düzeltilmeye çalışılan bu güvensizlik 2016 yılında meyvelerini vermeye başlamış ve normalleşme sürecine girilmiştir. Ancak her ne kadar taraf devletler için ilişkiler eskiye döndürülmeye çalışılsa da fikir ayrılıkları yaşadıkları konular bu güvensizlik ortamının devam etmesine neden olmakta ve karar alıcıların söylemlerine yansımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ekonomi İşletme Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 167
Atıf : 483
Ekonomi İşletme Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Dergisi