Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
Dramatik Etki ve Anlatıda Derinlik; Sinemada Müzik Kullanımı
2022
Dergi:  
Türkiye Film Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Her film, karakterleri, hikâyesi ve olay örgüsü ile bir bütün olarak algılanır. Sürecin başarılı olması için en önemli bileşenlerinden birisi de filmin müziğidir. Film müziği karakterlerin durumlarına, rollerine veya işlevlerine, karakterler arasındaki ilişkilere, film anlatısının yorumlanmasına ilişkin algıları içermektedir. Film müziği ekranda gösterilen karakterlere, nesnelere, zamana, mekâna ve en genelinde hikâyeye yönelik izleyicilerin tutumları üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Film müzikleri izleyiciyi aktif hale getiren önemli bir faktördür. Film müzikleri filmin sinemasal anlatım araçlarının en önemli öğelerinden biridir ve izleyicinin film boyunca düşünmesini sağlayacak ve bu düşünme sürecinde izleyiciyi duygudan duyguya sokacaktır. Bu bağlamda film anlatısını değiştirecek güce sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak film müzikleri ne yapar, neden var ya da neden var olmalılar sorularını cevaplamak her zaman kolay değildir. Bu çalışmada filmsel anlatının içerisinde müziğin ne kadar önemli olduğu ve seyircilerin anlam yaratmasında ne denli güdüleyici ve ne kadar güçlü olduğu incelenip anlatılmaya çalışıldı.

Anahtar Kelimeler:

The Use Of Music In Cinema To Create Dramatic Impact and Perspective
2022
Yazar:  
Özet:

Every film is perceived as a whole with its characters, story and plot. One of the most important components for the success of the film is the music or the soundtrack of the film. The film music includes perceptions of the characters' situations, roles or functions, the relationships between the characters, and the interpretation of the film narrative. The film music has a strong influence on the audience's attitudes towards the characters, objects, time, place, and, in general, the story. Film music is an important factor and one of the most important elements of the cinematic expression tools that keeps the audience active and constantly makes the audience think throughout the film. In this context, it would not be wrong to say that the film music has the power to change the narrative of the film. But it's not always easy to answer the questions of what film music does, why it exists, or why it should exist. In this study, it has been tried to examine and explain how important the film music is in the film narrative and how motivating and how powerful it is for the audience to create meaning.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türkiye Film Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türkiye Film Araştırmaları Dergisi