User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 23
 Downloands 2
Effects of Left Internal Thoracic Artery Graft Use on Coronary Artery Bypass Grafting Mortality and Morbidity in Octogenarians
2018
Journal:  
Koşuyolu Heart Journal
Author:  
Abstract:

Giriş: Aterosklerotik kalp hastalığı gelişmiş ülkelerdeönemli ölüm nedenidir. Ülkemizde de giderek artan bir yüzdeyle mortalitede üst sıralarda bulunmaktadır. 2008 yılında 75 yaş üstü nüfusun %12.03’ünde ölüm nedeninin iskemik kalp hastalığı olduğu saptanmıştır. Kalp cerrahisinde giderek artan bir yüzdeye sahip olan seksenli yaş grubunda operatif mortalite ve morbiditeyi azaltmak için araştırılması gereken pek çok başlık mevcuttur. Çalışmamızda koroner arter baypas greft (CABG) yapılan seksenli yaş grubu hastalarda sol ön inen koroner arter baypasında safen ven (SVG) veya sol internaltorasik arter grefti (LITA) seçiminin erken ve orta dönem mortalite açısından rolünü araştırdık. Hastalar ve Yöntem: Ocak 2000-Ocak 2010 yılları arasında izole CABG operasyonu uygulanmış seksenli yaş grubunda 105 hasta çalışmaya dahil edilerek retrospektif olarak incelendi. LITA kullanılan [LITAgrubu (n: 78)] ve kullanılmayan [SVG grubu (n: 27)] hastalar kıyaslandı. Ortalama takip süresi 42.95 ± 23.36 aydı. Bulgular: Mortalite ve morbidite açısından her iki grup arasında istatistiksel anlamlı fark izlenmedi (p> 0.05). SVG grubunda uzun aortik kros klemp süresi ile postoperatif renal yetmezlik arasında ilişki olduğu bulundu (p< 0.05). Sekiz yıllık takipte hayatta kalım açısından her iki grup arasında istatistiksel fark yoktu (p> 0.05). Sonuç: Seksenli yaş grubu hastalarda beklenen kısa yaşam sürelerine rağmen komplet revaskülarizasyon ve kısa aortik kros klemp süresi ile CABG başarıyla uygulanabilir. Bizim çalışmamızda LITA kullanımı mortaliteye etkili bulunmamıştır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Koşuyolu Heart Journal

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 578
Cite : 170
Koşuyolu Heart Journal