Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 2
BİR İLÇENİN İLK ÇOCUK PSİKİYATRİSTİNİN ADLİ DENEYİMİ: POLİKLİNİĞE YÖNLENDİRİLEN OLGULARIN İNCELENMESİ
2023
Dergi:  
Tıbbi Sosyal Hizmet Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mevcut çalışma, bir ilçe hastanesi çocuk psikiyatrisi polikliniğine adli makamlarca yönlendirilen olguları retrospektif olarak incelemeyi amaçlamaktadır. Silifke Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi polikliniğine 1 Nisan 2021-1 Temmuz 2022 tarihleri arasında adli rapor istemiyle yönlendirilen olguların dosyaları geriye dönük (retrospektif) olarak incelenmiştir. Toplam 94 olgunun, 70’i (%74,5) suça sürüklenen çocuk, 24’ü (%24,5) ise mağdur çocuktur. Suça sürüklenen çocukların yaş ortalaması 14,20 ± 1,24 yıl, mağdur çocukların ise 10,66 ± 4,04 yıldır. Suça sürüklenen çocukların karıştıkları en sık suçlar, yaralama (%42,8) ve hırsızlıktır (%25,7). Klinik değerlendirme sonucunda, suça sürüklenen çocukların 32’sinin (%45,7) ceza sorumluluğunun tam olmadığı kanısına varılmıştır. Mağdur çocukların 17’sine (%89,5) fiili işlediği iddia olunan kişinin yetişkin olması veya çocukta zekâ geriliği olması nedeniyle “beden ve ruh bakımından kendisini savunamaz” şeklinde rapor verilmiştir. Çocukların ve ergenlerin karıştığı adli olaylarının artan sıklığına yanıt olarak geliştirilecek önlem ve politikalar kritik öneme sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

The first child psychiatrist’s legal experience: the examination of the events directed to the policy
2023
Yazar:  
Özet:

The current study aims to retrospective the facts directed by the judicial authorities to a district hospital’s child psychiatric clinic. The files of the incidents referred to the Children's Psychiatric Clinic of the State Hospital of Silifke between April 1, 2021 and July 1, 2022 with the request for a judicial report have been reviewed backward (retrospective). In total, 94 of the victims, 70 (74,5%) of the victims are children, and 24 (24,5%) are victims. The average age of the victims of the crime is 14.20 ± 1.24 years, while the victims of the crime are 10.66 ± 4.04 years. The most common crimes involving children are injuries (42.8%) and theft (25.7%) The clinical assessment found that 32 of the infants (45,7%) were not fully punishable. 17 of the victims (89.5 percent) were to be "unable to defend themselves in terms of body and spirit" due to the fact that the person allegedly treated was an adult or the child had an intelligence deficit. Measures and policies to be developed in response to the increasing frequency of judicial events involving children and adolescents are of critical importance.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Tıbbi Sosyal Hizmet Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 80
Atıf : 197
2023 Impact/Etki : 0.268
Tıbbi Sosyal Hizmet Dergisi