Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
ÖĞÜTME ŞARTLARININ GALENİT FLOTASYONUNA ETKİSİ
2021
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Cevherlerin yüzey özellikleri göz önüne alındığında öğütme sürecinde kullanılan suyun galvanik etkileşim üzerinde büyük etkisinin olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, öğütme ortamı ve öğütme cihazları sülfürlü minerallerin flotasyon verimi ve seçimliliği üzerinde önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda, bilimsel yazında yer alan kısıtlı sayıdaki çalışmada flotasyon öncesi kuru öğütmenin cevher tipine ve mineral yapısına bağlı olarak yaş öğütmeye kıyasla avantajlarının olabildiği gösterilmiştir. Bu çalışmada, kompleks sülfürlü kurşun-çinko cevheri kullanılmıştır. Tesiste dik değirmen kullanılarak kuru öğütülüp hazırlanmış cevher numuneleri ile laboratuvarda çubuklu değirmen kullanılarak yaş öğütülüp hazırlanan cevher numunelerinin flotasyon performansları karşılaştırmalı olarak incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Kuru ve yaş öğütülen numunelerle yapılan flotasyon deneyleri sonucunda, kuru öğütmenin yaş öğütmeye kıyasla, galenit flotasyon performansını gerek verim-tenör gerekse de piritin bastırılması açısından olumlu yönde etkilediği saptanmıştır. Kuru ve yaş öğütme arasında bulunan bu farkın pülp kimyasının farklılığından kaynaklandığı düşünülerek, nedenleri, flotasyon performansı ve pülp potansiyeli parametreleri temel alınarak irdelenmiştir. SEM (Scanning Electron Microscope) görüntüleme analizi kullanılarak, farklı öğütme şartlarında (kuru/yaş) elde edilen numunelerin tane morfolojilerinin karşılaştırılması sonucunda, farklılık gözlemlenmemiştir. Pülpün elektrokimyasal ölçümleri ışığında, çubuklu değirmende yaş öğütme sürecinde oluşan indirgen ortamın flotasyon performansını düşürdüğü belirlenmiştir. Dik değirmende kuru öğütme sırasında oluşan yükseltgen ortamın ise, cevherin flotasyon performansını arttırdığı ancak sfaleritin istenmeyen canlanmasını hızlandırarak seçimliliği azalttığı belirlenmiştir. Çalışmada kullanılan reaktifler, sfaleritin bastırılmasında yeterli olmamıştır. Bulgular, aynı cevherin farklı şartlarda öğütülmesi sonucunda, sistemin pülp kimyasının değişmesinden dolayı, flotasyon performası üzerinde önemli etkiler yarattığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of the condition on the Galginite Flotation
2021
Yazar:  
Özet:

Given the surface characteristics of the covers, it is known that the water used in the purification process has a great impact on galvanic interaction. Therefore, the boiling environment and boiling devices play an important role in the floating efficiency and selectivity of sulfuric minerals. In this context, a limited number of research in the scientific summer has shown that pre-flotation dry wheat may have advantages compared to age wheat depending on the type of wheat and its mineral structure. In this study, a complex sulfuric bulk-zinc cider was used. In the facility, the floating performance of the plant samples with the use of straight melting and prepared dry melting samples and the plant samples with the use of strip melting samples in the laboratory has been compared and evaluated. The floating trials with dry and age-related samples have found that dry and age-related samples have a positive impact on the performance of the galenite floating in terms of the depression of pyrithin. Considering that this difference between the dry and the age is caused by the difference in pipe chemistry, it is based on the causes, floating performance and the parameters of the pipe potential. The SEM (Scanning Electron Microscope) visualization analysis has not observed any difference as a result of the comparison of the single morphologies of samples obtained in different scanning conditions (dry/age). In light of the electrochemical measurements of the pulp, it has been determined that the decrease environment formed during the ageing process in the striped mining decreases the floating performance. The elevation environment formed during dry moisture in the straight moisture is determined that the moisture increases the floating performance but decreases the selectivity by accelerating the unwanted resuscitation of sfaleritis. The reactors used in the study were not sufficient to suppress sfaleritis. The findings show that as a result of the incineration of the same cave in different conditions, the system has a significant impact on the floating performance due to the change in pipe chemistry.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 495
Atıf : 979
2023 Impact/Etki : 0.159
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dergisi