Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
İNGİLİZ VE TÜRK ORTA DERECELİ ÖĞRETİM KURUMLARINDA DİL ÖĞRETİMİ VE DİĞER DERSLERİN ÖĞRETİMİNDE DİLİN KULLANIM ŞEKİLLERİ
2005
Dergi:  
Educational Academic Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı İngiltere 'de ve Türkiye 'deki orta dereceli okullarda dil öğretme ve öğrenmesinin ve diğer derslerin öğretimde dilin kullanım şekillerinin İngiliz ve Türk öğretmenlerinin görüşlerinden hareketle karşılaştırmaktır. Araştırma için I20'şer ortaöğretim kurumlarında göre yapan İngiliz ve Türk öğretmeni örneklem olarak seçilmiş ve veri toplamak için her birine anket uygulanmıştır. Toplanan veriler analiz edilmiş ve karşılaştırılmıştır. Araştırma İngiliz ortaöğretim okullarının öğretim süreçlerinin öğrenci ve öğretmen etkinlikleri açısından daha iyi organize edildiğini göstermiştir, ingiliz orta dereceli okullarda öğretme iki yönlü bir süreç görünümündeyken Türk orta dereceli okullarda tek yönlü bir süreç görünümünde olduğu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

English and Turkish Higher Education Institutions Language Teaching and Other Courses in Teaching
2005
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to compare the views of English and Turkish teachers of language teaching and learning in English and Turkish secondary schools and other courses in teaching. For the study, English and Turkish teachers performed according to the I20'sher high school institutions were selected as sample and the survey was applied to each to collect data. The data collected has been analyzed and compared. The research has shown that the teaching processes of English secondary schools are better organized in terms of student and teacher activities, and that teaching in English secondary schools appears to be a two-way process, while in Turkish secondary schools appears to be a one-way process.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Educational Academic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 456
Atıf : 3.996
2023 Impact/Etki : 0.396
Educational Academic Research