Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 3
MULTİMEDYA (ÇOKLU ORTAM) AKTİVİTELERİYLE "ÇANAKKALE ZAFERİ" KONUSUNUN ÖĞRETİMİ
2008
Dergi:  
Educational Academic Research
Yazar:  
Özet:

Gelişen teknolojinin toplum hayatımızı birçok yönden etkilediği yadsınamaz bir gerçektir. Bu etkilenme doğal olarak eğitim ve öğretim anlayışlarında da görülmektedir. Geleneksel eğitim ve öğretim modellerinin geçerliliğini yitirdiği bu ortamda teknolojinin olanaklarından yararlanmaksızın yapılacak olan eğitim ve öğretimin amaçlanan hedeflere ulaşmada ve öğrencilerde belirlenen hedeflere uygun davranışların oluşturulmasında yetersiz kalacağı unutulmamalıdır. Bu çalışmada Multimedya olarak adlandırılan bazı materyallerin, tarih derslerinde kullanılmasıyla, dersin amacına uygun olarak öğrencilerde tarih bilincinin oluşturulması noktasında daha etkili ve kalıcı bir eğitim ve öğretim ortamının oluşturulacağı düşüncesi ortaya konulmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Multimedia (Multi-Middle) Activities with the "Chanakkal Victory" Teaching
2008
Yazar:  
Özet:

It is a remarkable fact that advanced technology affects our social life in many ways. This impact is naturally seen in education and teaching concepts. It should not be forgotten that in this environment in which traditional educational and teaching models lose their validity, education and teaching that will be done without exploiting the possibilities of technology will remain insufficient in achieving the aimed objectives and in creating behaviors in accordance with the objectives established in students. In this study, some of the materials called Multimedia, with the use in history courses, the idea of creating a more effective and durable educational and teaching environment at the point of the creation of history consciousness in students according to the purpose of the course was tried to be revealed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Educational Academic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 456
Atıf : 4.004
2023 Impact/Etki : 0.396
Educational Academic Research