Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
Biyolojik Yöntem ile GO Katkılı Al/(Biyo-ZnO)/pSi Schottky Diyotların Üretimi ve Elektriksel Karakterizasyonu
2023
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Biyolojik sentez yöntemi, kimyasal ve fiziksel yöntemlerin aksine toksik kimyasallar ve yüksek enerji gerektirmediği için zararsız, düşük maliyetli ve kolay uygulanabilir bir yöntemdir. Biyolojik sentez yöntemiyle nano boyutlu metaloksitler ve metaloksit olmayan tozlar üretilebilmektedir. Metaloksitler içerisinde yer alan çinkooksit (ZnO) elektriksel ve kimyasal özellikleri nedeniyle sağlık, elektronik ve yarıiletken cihazlar gibi geniş bir kullanım alanına sahiptir. ZnO birçok yöntemle üretilebileceği gibi biyolojik yöntemle de üretilebilmektedir. ZnO geniş bant aralığı, yüksek bağlanma enerjisi ve UV ışığa duyarlılığı nedeniyle elektronik ve optik sektörü için araştırmacıların ilgisini çekmektedir. ZnO film kaplamalarda hızlı elektron-deşik rekombinasyonu nedeniyle yapıya farklı malzemelerin dop edilmesi ile yük taşıyıcı konsantrasyonu arttırılarak elektriksel özellikler geliştirilebilmektedir. Bu çalışmada biyolojik sentez yöntemi ile ZnO tozu ve Hummer metodu ile grafenoksit (GO) sentezlenmiştir. Elde edilen nihai tozlar sol jel yöntemiyle solüsyon haline getirilmiş ve silisyum altlıkların yüzeyine döndürme kaplama yöntemi ile kaplanmıştır. Kaplama işlemi 3000 dv/dk 30 saniyede gerçekleştirilmiştir. Hazırlanan ince film kaplamalar için alüminyum (Al) ohmik ve doğrultucu kontaklar fiziksel buhar biriktirme (PVD) yöntemiyle kaplanmıştır. Kaplamalar morfolojik ve kimyasal olarak taramalı elektron mikroskobu (FESEM) ve X-ışını kırınım (XRD) ile karakterize edilmiştir. Kesitten alınan FESEM görüntüleri, kaplama kalınlığının ortalama 200 nm olarak elde edildiğini ve yüzey görüntüsü, homojen kaplama yapıldığını göstermektedir. EDS analizi ile yüzeyde GO’dan kaynaklanan C, O atomları ve ZnO’dan kaynaklanan Zn, O atomları tespit edilmiştir. Elektriksel karakterizasyon için karanlık ortamda Keıthley 2400 cihazında ±4 V aralığında akım-voltaj (I-V) analizi yapılmıştır. Elde edilen verilerden ideal parametrelere sahip Shottky diyotun GO katkılı biyolojik sentezle üretilmiş ZnO kullanılan (Al/(Biyo-ZnO:GO)/pSi) diyot olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Go Contributed by Biological Method/(Biyo-ZnO)/pSi Schottky Diodes Production and Electrical Characterization
2023
Yazar:  
Özet:

The method of biological synthesis, unlike chemical and physical methods, does not require toxic chemicals and high energy because it is harmless, low-cost and easy to apply. By the method of biological synthesis, nano-dimensional metaloxides and non-metaloxide powder can be produced. The Znoxide (ZnO) contained in metaloxides has a wide range of use due to its electrical and chemical properties, such as health, electronic and semiconductor devices. ZnO can be produced by many biological methods as well. ZnO attracts the interest of researchers for the electronics and optics industry due to its wide bandwidth, high connectivity energy and UV light sensitivity. ZnO film covers can develop electrical properties by increasing the concentration of the cargo carrier with the doping of different materials to the structure due to the rapid electron-range recombination. In this study, graphenoxide (GO) is synthesized by ZnO powder and Hummer method by the method of biological synthesis. The final powder obtained is converted into a solution with the left gel method and is covered with the cover method that turns to the surface of the silicon substrates. The cutting process is 3000 dV/min in 30 seconds. Aluminium (Al) ohmic and verifying contacts for prepared thin film covers are covered with the physical steam accumulation (PVD) method. The covers are characterized by the morphological and chemically scanned electron microscope (FESEM) and X-ray breakdown (XRD). FESEM images taken from the cut show that the coating thickness is obtained at an average of 200 nm and the surface image shows that homogeneous coating is made. With the EDS analysis, the C, O atoms derived from GO on the surface and Zn, O atoms derived from ZnO were detected. In the dark environment for electrical characterization, the Keıthley 2400 device has a ±4 V range of current-voltage (I-V) analysis. The Shottky diot with ideal parameters from the obtained data has been determined to be ZnO used (Al/(Biyo-ZnO:GO)/pSi) diot produced with the biological synthesis contributed to GO.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.138
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi