Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 9
The effect of hyperlipidemia on hearing function
2002
Dergi:  
The Turkish Journal of Ear Nose and Throat
Yazar:  
Özet:

Objectives: We evaluated the effects of hyperlipidemia on hearing function. Patients and Methods: The study included 274 hyperlipidemic patients (176 females, 98 males; age range 35 to 60 years) who manifested normal tympanic membrane findings, no history of noise exposure, and chronic systemic or ear diseases. Sixty healthy subjects (36 females, 24 males) with normal serum lipid levels were enrolled as controls. Subjects who had elevated serum total cholesterol, triglyceride, and very low density lipoprotein (VLDL) levels, and normal lipid levels were divided into four groups and their hearing functions were analysed with pure-tone audiometry. Results: Evaluation of all groups showed significantly increased hearing levels at three frequencies in female patients, and at six frequencies in male patients (p<0.05). Significant increases in hearing levels were observed both in females and males at 8000 Hz in three groups, at 6000 Hz in the VLDL group, and in males at 2000 Hz in the total cholesterol and VLDL groups (p<0.05). When both female and male patients were evaluated together, the largest difference was detected in the VLDL group at five frequencies. Conclusion: The findings of our study suggest that hyperlipidemia may have a role on the occurrence of sensorineural hearing loss.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










The Turkish Journal of Ear Nose and Throat

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 64
The Turkish Journal of Ear Nose and Throat