Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
Optimization Effect on Green Synthesis of Silver Nanoparticles (AgNPs) Using Dimrit Raisin Extract and Their Antimicrobial Activity
2023
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

This paper describes the simple and environmentally friendly production of AgNPs using Dimrit raisin, grown in Burdur, extract. To optimize the synthesis of AgNPs, a number of variables, including extract concentration, silver solution concentration, synthesis time, and synthesis temperature, were investigated. AgNPs were obtained after 173 h at 1% extract concentration and 10-1 M silver concentration. The structure of the synthesised AgNPs was investigated by Transmission electron microscopy (TEM), X-ray diffraction (XRD), UV-visible spectroscopy, and Fourier transform infrared spectroscopy (FT-IR). TEM analysis showed that the majority of the AgNPs had a spherical shape, and the average particle size was 30 nm. Antimicrobial activity was seen against Staphylococcus aureus ATTC43300, Enterococcus faecalis ATTC29212, Bacillus subtilis, Listeria monocytogenes, Klebsiella pneumoniae and Gram-negative Salmonella enterocolitis, E. coli 0157:H7 ATTC 43895, and Escherichia coli ATTC 35150.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.053
Atıf : 3.791
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi