Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 3
Kur'an'ın Ana Konuları Yazar: Ahmet Öz (İstanbul: Ensar Neşriyat, 2021)
2023
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslam dininin temel kaynağı olan Kur’an’ı Kerim Allah tarafından insanoğluna hidayet kaynağı olarak gönderilen ve kıyamete kadar baki kalacak olan son ilahi kitaptır. Toplumsal düzenin sağlanması ve İslam medeniyetinin tesis edilmesi için İslam’ın doğru anlaşılması ve hayata doğru bir şekilde uygulanması gereklidir. İslam’ın doğru anlaşılması demek Kur’an’ın doğru anlaşılması demektir. Kur’an’ın doğru anlaşılması ise ancak doğru bir okuma, doğru bir yorumlama ve doğru bir açıklamayla beraber ilahi vahyin tebliğcisi olan son peygamber Hz. Muhammed’in (s.a.v.) sahih sünnetine riayet etmekle mümkündür. Tüm mahlukatın yaratıcı olan Allah’ın insanlara yol göstermek amacıyla gönderdiği Kur’an, çeşitli birçok konuyu ihtiva etmektedir. Yüce Allah’ın üzerinde durduğu, ilahi mesaj bakımından asıl gaye olarak belirlediği konular nübüvvet, tevhid ve ahirettir. Bu temel konulardan üçü çoğunluğu teşkil eden müfessirler tarafından Yüce Kitap’ın ana konuları olarak ifade edilmiştir. Kur’an’ın doğru anlaşılmasına katkı sunmak ve Kur’an’ın ana konularını ele almak amacıyla Ahmet Öz tarafından “Kur’an’ın Ana Konuları” isimli önem arz eden bir eser telif edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The main subjects of the Qur’an Author: Ahmet Öz (Istanbul: Ensar Neşriyat, 2021)
2023
Yazar:  
Özet:

The Qur’an, the fundamental source of Islamic religion, is the last divine book which is sent by Allah as a source of guidance to mankind and will remain until the Day of Resurrection. It is necessary to ensure the social order and establish the Islamic civilization, the correct understanding of Islam and its proper application to life. The truth is the truth, the truth is the truth. The Qur’an is only a true reading, a true interpretation, and a true explanation, and the last Prophet is the messenger of the divine revelation. by Muhammad (s.a.v.) It is possible to observe the true synthesis. The Qur’an, which Allah, the Creator of all creatures, has sent to guide people, contains many subjects. Those things which God stands on, and which he defines as the true gaye in terms of the divine message, are the Nubevet, Tevhid, and the Hereafter. Three of these basic subjects were expressed as the main subjects of the Supreme Book by the inspectors who make up the majority. In order to contribute to the correct understanding of the Qur’an and to address the main subjects of the Qur’an, a work of importance named “The Main Subjects of the Qur’an” has been written by Ahmet Öz.

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 376
Atıf : 623
2023 Impact/Etki : 0.054
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi