Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 29
Okul Öncesi Öğretmen Adaylarinin Pedagojik Dokümantasyon Deneyimleri İle Değerlendirme Konusunda Kendilerine Olan Güvenin Ve Yeterliklerinin Desteklenmesi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, okul öncesi öğretmen adaylarının erken çocukluk eğitiminde pedagojik dokümantasyon sürecini öğrendikten sonra çocukları değerlendirme konusunda kendilerine olan güvenlerinin ve yeterliklerinin nasıl değiştiğini ve öğretmen adaylarının mesleki gelişimleri açısından nasıl desteklenmeleri gerektiği araştırılmıştır. Çalışmanın tasarımı doğada nitel vaka çalışmasıdır. Buna dayanarak, mevcut çalışma için nitel vaka çalışması deseni kullanılmıştır. Katılımcıların seçimi için amaçlı örnekleme tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın verileri, bir devlet üniversitesindeki okul öncesi öğretmenliği programında seçmeli ders olarak okutulan Erken Çocukluk Eğitiminde Pedagojik Dokümantasyon dersine devam eden öğretmen adaylarından elde edimiştir. Öğretmen adaylarıyla yapılan öncesi ve sonrası odak grup görüşmeleri, onlar tarafından hazırlanan dokümantasyon panel görselleri ve öğretmen adaylarının dokümantasyon deneyimlerine dair yazılı görüşleri çalışmanın verisini oluşturmuştur. Çalışmanın bulguları tematik analiz yöntemi kullanılarak elde edilmiş ve sonuçlar (1) değerlendirme araçlarını öğrenme sürecinde kullanmak, (2) öğretmen adaylarının değerlendirme konusundaki öz-yeterlik inançlarını desteklemek ve (3) öğrenme sürecinin planlanması için değerlendirme sonuçlarının yorumlanması olarak üç tema altında toplanmıştır. Çalışmanın bulguları pedagojik dokümantasyon uygulamalarının değerlendirme stratejilerini uygulama, yapılan değerlendirme uygulamaları sonucunda elde edilen verileri yorumlama ve yeni öğrenme çıktılarının gerçekleşebilmesi için planlama yapabilmek açısından okul öncesi öğretmen adaylarının kendilerine olan güven ve yeterliklerini desteklediğini ortaya koymuştur. Bu sonuçlar dikkate alınarak, okul öncesi öğretmenliği programlarında değerlendirme stratejilerini uygulamak için gerekli deneyimleri sağlayacak eğitim programlarının tasarlanması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Supporting the confidence and skills of pre-school teachers candidates in assessing their pedagogical documentation experience
2020
Yazar:  
Özet:

This study examined how after learning the process of pedagogical documentation in early childhood education, pre-school teacher candidates changed their confidence and skills in evaluating children and how teachers candidates should be supported in terms of their professional development. The design of the work is the quality case work in nature. Based on this, the quality case study scheme has been used for the current study. The technique is used for the selection of participants. The research data is obtained from teachers candidates who continue the course of Pedagogical Documentation in Early Childhood Education, which is taught as an optional course in a state university's pre-school teaching program. The prior and subsequent focus group interviews with the teacher candidates, the documentation panel images prepared by them and the written opinions of the teacher candidates on the documentation experiences formed the study’s data. The findings of the study were obtained using the thematic analysis method and the results were gathered under three topics: (1) using the evaluation tools in the learning process, (2) supporting the beliefs of self-sufficiency in the assessment of the teacher candidates and (3) interpreting the evaluation results for the planning of the learning process. The findings of the study have shown that the application of pedagogical documentation practices assessment strategies, the interpretation of the results of the evaluation practices and the planning of new learning outcomes can be achieved in terms of supporting pre-school teacher candidates their confidence and skills. Given these results, it is recommended to design educational programs that will provide the necessary experience to implement evaluation strategies in pre-school teaching programs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.127
Turkish Studies Educational Sciences