Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
Determining a Strategy for Sustainable Development of Local Identity: Case of Birgi (İzmir/Turkey)
2018
Dergi:  
Iconarp International Journal of Architecture Planning
Yazar:  
Özet:

Today, it is difficult to retain and strengthen local character in the globalizing world. Showing the advantages of small towns and to strengthen their identities with focusing on ‘small realities in a globalizing world’’ by increasing the value of local differences is an important subject in the global atmosphere. From this point, taking the advantage of Birgi’s (Izmir/Turkey) having strong natural, man-made and cultural identity, this study aims to find out the most appropriate planning strategy for the sustainability of Birgi’s (İzmir-Turkey) local character and identity which was selected as a case study. This study made some on-site observations for establishing the existing local identity potentials of Birgi. After these observations, within the scope of the study, first of all, strengths, weaknesses, opportunities and threats (SWOT factors) of the settlement were identified. Additionally, to determine the most appropriate planning strategy, a numerical SWOT analysis called A’WOT analysis which is the combination of Analytical Hierarchy Process (AHP) and SWOT analysis was used. Then, identified SWOT factors prioritized by an expert group (35 person) using A’WOT analysis. After finding general and local priority values of SWOT factors, four planning strategies were displayed by using TOWS matrix. Then, the most appropriate strategy among these planning strategies was chosen according to their priority values. In conclusion, it was found that “Entering to Slow City Movement” planning strategy is the most appropriate and important strategy between prioritized planning strategies for the sustainability of Birgi’s local identity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Iconarp International Journal of Architecture Planning

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 287
Atıf : 224
2023 Impact/Etki : 0.111
Iconarp International Journal of Architecture Planning