Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 9
 İndirme 3
Çinko Uygulamasının Makarnalık Buğday Çeşitlerinde Verim ve Bazı Tarımsal Özellikler Üzerine Etkisi
2017
Dergi:  
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Çukurova Bölgesi’nde yaygın olarak ekimi yapılan bazı makarnalık buğday çeşitlerinin gelişimi, verimi  ve verim unsurları üzerine çinko uygulamalarının etkisini tespit etmek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada, Amanos-97 ve  Fuatbey-2000 makarnalık buğday çeşitleri kullanılmıştır. Tarla denemeleri; topraktan ve toprak+yapraktan olmak üzere  çinkonun iki farklı uygulama şekli ile yürütülmüştür. Her iki denemede; 0, 0.5, 1, 2, 3 ve 4 kg Zn da-1 saf çinko dozları  topraktan uygulanmıştır. Yapraktan çinko uygulamalarında % 0.4’lük ZnSO4.7H2O solüsyonu kullanılmıştır. Araştırma  sonucunda elde edilen verilere göre; makarnalık buğdaylarda toprak ve toprak+yapraktan çinko uygulamalarının, bitki boyu,  biyolojik verim, sap verimi, hasat indeksi, tane verimi üzerine istatistiki olarak etkili olmadığı belirlenmiştir. Topraktan  çinko uygulamaları, bin tane ağırlığı, metrekarede başak sayısı ve tane çinko konsantrasyonunu üzerinde etkisi istatistiki  açıdan % 1 düzeyinde önemli bulunmuştur. Araştırma sonucunda; toprakta 0.23-0.25 ppm çinko varlığında, topraktan  dekara 1-2 kg çinko uygulamasının, tane çinko konsantrasyonu, verim ve verim unsurları üzerine olumlu etki yaptığı  belirlenmiştir. Tane çinko konsantrasyonu üzerine ise çinkonun toprak+yaprak uygulamasının daha etkili olduğu  belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Zinc Application on Productivity and Certain Agricultural Characteristics in Carnival Grain Varieties
2017
Yazar:  
Özet:

This study was carried out with the aim of identifying the effects of zinc applications on the development, productivity and productivity elements of some varieties of corn grain that are widely grown in the Çukurova region. In the study, the Amanos-97 and Fuatbey-2000 grain varieties were used. The field trials have been carried out with two different forms of application of chicken, from soil and from soil. In both trials; 0, 0.5, 1, 2, 3 and 4 kg of Zn da-1 pure zinc doses were applied from soil. A 0.4% ZnSO4.7H2O solution has been used in sheet zinc applications. According to the data obtained from the research, the use of zinc from soil and soil in grain is not statistically effective on the length of the plant, biological productivity, seed productivity, harvest index, and one productivity. The impact on the soil use of zinc, the weight of a thousand, the number of wheels per square meter and the concentration of one zinc was statistically significant at 1%. The study found that in the presence of 0.23-0.25 ppm of zinc in the soil, the application of 1-2 kg of zinc from the soil has a positive impact on the concentration of one zinc, the performance and the performance elements. On the concentration of zinc, it has been determined that the use of soil + plant is more effective.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 344
Atıf : 1.499
2023 Impact/Etki : 0.286
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi