Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
Common Pitfalls in Ewing Sarcoma and Desmoplastic Small Round Cell Tumor Diagnosis Seen in a Study of 115 Cases
2021
Dergi:  
Medical Sciences
Yazar:  
Özet:

Ewing sarcoma (ES), “Ewing-like sarcoma” (ELS) and desmoplastic small round cell tumors (DSRCT) can masquerade as other tumor types, particularly neuroendocrine neoplasms and receive inappropriate treatment. We retrieved 115 cases of ES, ELS and DSRCT seen over 17 years in a tertiary center. An initial misdiagnosis or incomplete diagnosis occurred in 6/93 (6.4%) of ES/ELS and 5/22 (22.7%) of DSRCT cases. The most frequent misdiagnosis was small cell neuroendocrine carcinoma. While any misdiagnosis or incomplete classification is almost certainly multifactorial, the most common identified reason for erroneous/incomplete initial reporting was expression of neuroendocrine markers. Other contributing factors included keratin expression, older patient age and apparently unusual tumor location. Most patients treated with a non-sarcoma chemotherapy regimen expired, while those who received a sarcoma-related regimen were alive as of last evaluation. Increased awareness of this diagnostic pitfall is needed in evaluating cases of round cell malignancies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Medical Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 7.028
Atıf : 4.593
Medical Sciences