Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Suriye'de Aleviler (Nusayrîler)
2019
Dergi:  
Turkish Journal of Shiite Studies
Yazar:  
Özet:

M. C. Meşkûr ve H. Ğ. İsfahânî’nin tercümesini sunduğumuz “Suriye’de Alevîlik” isimli makalesi şu başlıklar ile konuyu ele almaktadır: Şiî Ricâl Eserlerinde Muhammed b. Nusayr, Alevîler’e Göre Nusayrî İsimlendirmesinin Sebebi, Alevî veya Nusayrîlerin Eski İnançları, Günümüz Alevîlerinin İnançları, Osmanlılar Zamanında Alevîler, Alevîlerin Yaşadıkları Mekânlar ve Toplulukları, Alevî Camileri. Öncelikle makalede Muhammed b. Nusayr’ın Şiî ricâl eserlerinde nasıl bilindiği konusunda bilgi verilmektedir. Daha sonra Alevîler’e göre Nusayrî isimlendirmesinin sebebi, Alevî veya Nusayrîlerin eski inançları, eserleri, öğretilerinin dayandığı diğer din ve mezhepler, tenasüh inançları gibi konular ele alınmaktadır. Ayrıca günümüz Alevîleriyle Nusayrîlerin ortak ve ayrılan yönleri, Osmanlılar döneminde Alevîler’in durumu, onlara yöneltilen işkenceler, Nusayriyye’nin yeniden Alevî olarak isimlendirilmesi üzerinde durulmaktadır. Daha sonra ise Suriye’de ve Türkiye’de Alevîler’in yoğun yaşadığı bölgeler ve onların nüfusları hakkında bilgi verilmiştir. En son olarak da Alevîlerin amelî ve itikadî görüşleri, dini ritüelleri, Şiî İsnâ ‘Aşeriyye ile hangi konularda birleştikleri, ibadet yerleri hakkında bilgiler yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Shiite Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Turkish Journal of Shiite Studies