Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
KENDİLİĞİNDEN YERLEŞEN VE NORMAL BETONLU BETONARME KİRİŞLERİN BURULMA DAVRANIŞININ DENEYSEL İNCELENMESİ
2016
Dergi:  
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma kapsamında betonarme kiriş elemanlarda beton sınıfı, beton tipi ve etriye oranının burulma davranışı üzerindeki etkisi incelendi. Kiriş numunelerinin on iki âdeti geleneksel betonla sekiz âdeti ise kendiliğinden yerleşen betonla üretildi. Beton sınıfı 20 MPa ile 40 MPa; beton tipi geleneksel beton ile kendiliğinden yerleşen beton ve etriye aralığı olarak da 80 mm ile 100 mm bu çalışmanın ana parametreleri seçildi. Kiriş numunelerinin boyutları 250x300x1500 mm, boyuna donatı için 16 mm etriye için 8 mm donatı tasarlandı ve bu parametreler bütün numunelerde sabit tutuldu. Kiriş numuneleri hazırlandıktan 28 gün sonra burulma momenti deneyine tabi tutuldu. Burulma momentine tabi tutulan kirişlerin burulma momenti kapasiteleri ve dönme açıları incelendi. Normal ve kendiliğinden yerleşen beton numunelerinin burulma momenti kapasiteleri karşılaştırıldı. Aynı parametrelere sahip kendiliğinden yerleşen beton numunelerinin daha yüksek burulma momenti kapasitelerine ulaştığı deneysel olarak gözlemlendi. Benzer şekilde kendiliğinden yerleşen beton numunelerinin dönme açılarının normal beton numunelerinin dönme açılarından daha düşük olduğu belirlendi. Deneysel olarak ölçülen burulma momenti değerleri Amerikan Standardı, Avrupa Standardı, Avustralya Standardı, İngiliz Standardı ve Türk Standardına göre hesaplanan teorik burulma momenti değerleri ile karşılaştırıldı. Deneysel sonuçlara en yakın değerler Avustralya Standardında elde edildi. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 141
Atıf : 169
2023 Impact/Etki : 0.033
Sinop Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi