Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 1
PEYAMİ SAFA'NIN HİKÂYECİLİĞİ VE KİTAPLARINA GİRMEMİŞ BİR HİKÂYESİ
2021
Dergi:  
Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi
Yazar:  
Özet:

Peyami Safa romanlarıyla tanınan üretken bir yazardır. Romanlarıyla tanınan yazar, yaşamı boyunca yüzü aşkın hikâye kaleme almıştır. İlk hikâyelerini “Yirminci Asır” gazetesinde, “Asrın Hikâyeleri” başlığı altında neşretmeye başlamıştır. Halk arasında adının duyulmasını sağlayan bu ilk hikâyeleri günü gününe kaleme alınan, sanatsal kaygılarla ortaya çıkmayan, özensiz bir üsluba ve zayıf bir kurguya sahip olan metinlerdir. Hikâyelerinde, sıradan insanlara ve onların yaşamlarına objektifini çevirmiş, oradan elde ettiği malzemeyi kendi muhayyilesinde yoğurup halka sunmuştur. Daima sıradan insanları merkeze koymuş, toplumun hemen hemen her kademesindeki insanları hikâyelerine dâhil etmiştir. Peyami Safa üzerine yapılan çalışmalarda ağırlıklı olarak romanları üzerinde durulmuş, hikâyeleri çok fazla incelenmemiştir. Onu tam manasıyla anlamak için mutlaka tüm hikâyelerinin incelenmesi gerekmektedir. Çünkü bunlar, romanlarına giden yolda yazarın kalemini güçlendiren ve fikirlerini olgunlaştıran ilk örnekler olması bakımından önem arz etmektedir. Bu çalışmada Peyami Safa’nın hikâyeciliği ele alınacak, hikâyelerindeki konu, şahıs kadrosu, zaman, mekân, dil ve anlatım unsurlarına dair genel bir değerlendirme yapılacaktır. Ardından yazarın kitaplarına girmemiş olan “Oyuncak” adlı hikâyesinden bahsedilecek ve hikâyenin tam metni verilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The story of the Prophet Safa and a story not included in the books
2021
Yazar:  
Özet:

Peyami Safa is a productive writer known for his novels. The writer, known for his novels, has taken his face into a love story throughout his life. His first stories began to be revealed in the "Twentieth Century" newspaper, under the title "The Century Stories". These first stories that allow the name to be heard among the people are texts that are taken to the day, which are not arising with artistic concerns, which have an unconscious style and a weak fiction. In his stories, he turned his objective to ordinary people and to their lives, and presented the material he obtained from there in his own imagination and to the public. He has always put ordinary people in the center, and has included people from almost every stage of society in their stories. The work on Peyami Safa focused mainly on his novels, his stories have not been studied much. It is necessary to explore all the stories to understand it in full sense. Because these are important in terms of being the first examples that strengthen the writer's pen and mature his ideas on the way to his novels. In this study; the historicity of Peyami Safa will be discussed, a general assessment of the subject, personality, time, space, language and narrative elements in their stories will be made. Then the writer's story, which has not entered the books, will be discussed and the full text of the story will be given.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 166
Atıf : 199
2023 Impact/Etki : 0.049
Çeşm-i Cihan: Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Dergisi E-Dergisi