Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 22
Lise Öğrencilerine Özgü Matematik Kaygısı ve Matematik Kaygısı Ölçeğinin (MKÖ)’nin Uygulanmasına Dair Bir Değerlendirme
2019
Dergi:  
Maarif Mektepleri Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma; öğrencilerde görülen matematik kaygısının seviyesini tespit etmede kullanılan daha önce geliştirilmiş Matematik Kaygı Ölçeği'ni kullanmak ve ilerleyen dönemde yapılan norm çalışmalarına temel oluşturacak bilgilere ulaşmak amacıyla yapılmıştır. Çalışma lise öğrencilerini kapsamaktadır. Onların matematiğe olan kaygılarında sınıf düzeyi, branş, cinsiyet, matematik dersi son sınav notu bakımından anlamlı bir değişiklik olup olmadığını araştırmaktadır. Çalışmada MKÖ Matematik Kaygısı Ölçeği bilgi toplama aracı olarak kullanılmıştır. Çalışmanın örneklemi özel bir lisede öğrenim gören 90 öğrencidir. 2018-2019 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde uygulama yapılmıştır. ANOVA ve T-Testi hipotezlerin testi için tercih edilmiştir. Araştırma sonucunda istatistiksel olarak öğrencilerin branşı, cinsiyeti ile yaşadıkları matematik kaygısı arasında anlamlı bir fark görülmemiştir. Fakat öğrencilerin matematik son sınavı notu ile sınıf  düzeylerine göre matematik kaygılarında anlamlı bir fark yaşandığı gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

An assessment of the application of the mathematique anxiety and mathematique anxiety scale (MKÖ) for high school students
2019
Yazar:  
Özet:

This study was carried out with the aim of using the previously developed Mathematical Anxiety Scale used to identify the level of mathematical anxiety seen in students and to obtain the information that will be the basis for the standard studies carried out in the advanced period. The work includes high school students. In their concerns about mathematics, class level, branch, gender, mathematics course investigates whether there is a meaningful change in terms of the final exam score. In the study, the mathematical anxiety scale was used as a tool for gathering information. The examples of the study are 90 students studying in a private high school. The application was made in the first semester of the 2018-2019 educational year. ANOVA and T-Test are preferred for the test of hypotheses. According to the study, there is no statistically significant difference between the student’s branch, gender and mathematical anxiety they experience. But it was observed that the students had a significant difference in their mathematical concerns according to their class levels with the mathematical final exam score.

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Özet:

This work; The aim of this study was to use the previously developed Math Anxiety Scale used to determine the level of math anxiety observed in the students and to reach the information that will form the basis for the norm studies in the following period. The study covers high school students. They investigate whether there is a significant change in grade level, branch, gender, mathematics final exam grade in their anxiety about mathematics. In the study, the MRQ Mathematics Anxiety Scale was used as data collection tool.The sample of the study is 90 students studying at a private high school. The first period of 2018-2019 academic year was applied. ANOVA and T-Test are preferred for testing hypotheses. As a result of the study, statistically significant difference was not observed between the students' branch, gender and math anxiety. However, it was observed that there was a significant difference in mathematics anxiety of students according to grade of mathematics final exam grade and grade levels.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Maarif Mektepleri Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 53
Atıf : 293
2023 Impact/Etki : 1.0
Maarif Mektepleri Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi