Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 13
Tanrı’yla Kavgalı Adam: Josê Saramago’da Tanrı, Din ve İnsan, Osman Zahid Çifçi
2020
Dergi:  
Mütefekkir
Yazar:  
Özet:

Tanrı’yla Kavgalı Adam, edebiyatçı kimliği ile öne çıkan nobel ödüllü Josê Saramago’nun eserlerinin sahip olduğu felsefi muhteva göz önünde bulundu-rularak yazarın Tanrı, din ve insan konusundaki görüşleri hakkında bütüncül bir bakış açısı ortaya koymak maksadıyla kaleme alınmıştır. Son yıllarda ül-kemizde geniş okuyucu kitlesine ulaşan Saramago, ‘edebiyatı felsefe için bir imkân olarak’ görerek felsefi-edebi türden eserlerinin arka planında insanın varoluşu, özgürlüğü, anlamı ve Tanrı konuları üzerine sorgulamalar yapmıştır. Tanrı’yla Kavgalı Adam eserinde Çifçi, Saramago’nun romanları hakkın-da genel bilgiler verdikten sonra onun eserlerinde Tanrı, din ve insan konula-rına bakış açısına, eleştirilerine ve bu eleştirilerin altında yatan felsefi prob-lemlere kısaca değinmektedir. Ayrıca bu eleştirilerin kaynağını oluşturan Eski Ahit ve Yeni Ahit metinlerine ve bilhassa Hıristiyan terminolojinin tercih edildiğine dikkat çekmektedir. Bu sayede Tanrı’yla Kavgalı Adam, Sarama-go’nun dinden ziyade dini elinde tutanlar ile hesaplaşma serüveni konusun-daki eserlerinden yola çıkan bir iz sürümü sunmaktadır. Bu iz sürüm Sarama-go’nun eleştirilerinin kaynağını oluşturan kötülük problemi ve irade gibi ko-nular hakkında ipuçları vererek, gelecek bölümlerde daha ayrıntılı olarak ele alınacak bu konular için okuyucuyu hazırlamaktadır. Ülkemizde bilhassa “Ka-bil” ve “İsa’ya Göre İncil” eserleri ile yoğun eleştiri alan yazarın, diğer eserle-rinde ele aldığı konuları ve temel eleştiri yönlerini bu bölüm sayesinde daha bütüncül görmek mümkündür.

Anahtar Kelimeler:

Man Struggling with God: God, Religion and Man in Josê Saramago, Osman Zahid Couple
2020
Dergi:  
Mütefekkir
Yazar:  
Özet:

The struggling man with God, taking into account the philosophical magnificence of the works of the Nobel Prize winner Josê Saramago, whose literary identity was highlighted, was taken into mind with the purpose of revealing a comprehensive view of the writer’s views on God, religion and humanity. In recent years, Saramago, who has reached a wide audience of readers in our country, has seen literature as a possibility for philosophy in the background of his works of the philosophical-debating kind, questioning about the existence of man, freedom, meaning and the subjects of God. In the work of God’s Struggle Man, the Couple, after giving Saramago’s novels right-and general information in his works, briefly refer to the point of view, criticism and the philosophical prob-lemes under these criticisms of God, religion and human affairs. It also points out that the text of the Old Testament and the New Testament, which are the source of these criticisms, and in particular Christian terminology are preferred. Thus, the struggle man with God offers a trace from the works of Sarama-go with those who hold the religious hands rather than the religion. This trace edition provides the reader for these topics that will be discussed more in detail in the next chapters, by giving clues about the problem of evil and will that is the source of Sarama-go’s criticism. In our country, it is possible to see more comprehensive the subjects and the fundamental aspects of criticism of the writer, who has received intense criticism of the works of "Ka-bil" and "The Bible according to Jesus", which he addressed in other works, and the fundamental aspects of criticism in this section.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
Mütefekkir
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Mütefekkir

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 280
Atıf : 396
Mütefekkir