Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 4
Sosyal Medya Kullanıcılarının Deneyim Turizmi Serüveni
2021
Dergi:  
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal medya paylaşımlarının küresel etkileşimdeki başarısı ve birçok kesime ulaşması, bireylerin destinasyon seçimlerini etkilemektedir. Buradan hareketle çalışmada, Gezgin Çift adlı sosyal medya kullanıcılarının bireysel seyahatlerinin deneyim turizmine dönüşümü ele alınmaktadır. Ayrıca çalışmada, Gezgin Çift’in Filipinler seyahatine dâhil olan bireylerin, seyahatleri öncesi ve süresince yaşanan volkan patlaması, Corona virüsü, Ursula tayfunu, ülkedeki politik, ekonomik ve sosyal durumlarda neler hissettikleri, bireylerin yaşamlarını nasıl etkilediği araştırılmaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda 24 Ocak- 5 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen Filipinler seyahatinde Gezgin Çift ve bu seyahate dâhil olan 9 katılımcıyla yarı-yapılandırılmış derinlemesine görüşme gerçekleştirilmiştir. Ayrıca örnek olay incelemesi yapılmıştır ve katılımcı gözlem yönteminden faydalanılmıştır. Görüşmelerden elde edilen veriler deşifre edilerek betimsel analiz yöntemiyle değerlendirilmiştir. Bulgulara göre, Gezgin Çift’in hayatlarında önemli bir yere sahip olan seyahatlerini paylaşarak daha fazla bireyin farklı kültürleri tanımalarına, uzak rotalara seyahat etmelerini teşvik ederek deneyim kazanmalarına katkı sağladıkları tespit edilmiştir. Gezgin Çift’in ve katılımcıların deneyim turizmine dâhil olmalarıyla yaşam doyumları arasında olumlu yönde bir ilişkinin olduğu, güven duygusunun seyahate çıkmalarında büyük bir öneme sahip olduğu gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Social Media Users Experience Tourism
2021
Yazar:  
Özet:

The success of social media sharing in global interaction and reaching many sections affects the individual’s destination choices. From here, the work is on the transformation of individual travel to experience tourism of social media users named Traveler Couple. In addition, the study explores how individuals involved in the travel to the Philippines, the volcanic explosion experienced before and during their travel, the Corona virus, the Ursula typhon, what they feel in the political, economic and social situations in the country, and how individuals impact their lives. In accordance with these purposes, a semi-constructed deep discussion was held with the Traveler Couple and the 9 participants involved in the trip to the Philippines, which took place from 24 January to 5 February 2020. Examples of events have also been examined and the participant observation method has been used. The data obtained from the conversations were decoded and evaluated by the visual analysis method. The findings have found that by sharing their travel that have an important place in the life of the Traveler Couple, more individuals contribute to their knowledge of different cultures, encouraging them to travel to distant routes to gain experience. It has been observed that the traveler couple and participants have a positive relationship between their experience tourism and their life satisfactions, and that the sense of confidence has a great importance in their journey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 127
Atıf : 682
2023 Impact/Etki : 0.303
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi