Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Dopamine transporter SPECT imaging in Parkinson's disease and parkinsoniandisorders
2021
Dergi:  
Turkish Journal of Medical Sciences
Yazar:  
Özet:

The dopamine transporter (DAT) imaging provides an objective tool for the assessment of dopaminergic function of presynaptic terminals which is valuable for the differential diagnosis of parkinsonian disorders related to a striatal dopaminergic deficiency from movement disorders not related a striatal dopaminergic deficiency. DAT imaging with single-photon emission computed tomography (SPECT) can be used to confirm or exclude a diagnosis of dopamine deficient parkinsonism in cases where the diagnosis is unclear. It can also detect the dopaminergic dysfunction in presymptomatic subjects at risk for Parkinson's disease (PD) since the reduced radiotracer binding to DATs in striatum is already present in the prodromal stage of PD. This review covers the rationale of using DAT SPECT imaging in the diagnosis of PD and other parkinsonian disorders, specifically focusing on the practical aspects of imaging and routine clinical indications.

Anahtar Kelimeler:

2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Medical Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 4.115
Atıf : 3.307
2023 Impact/Etki : 0.011
Turkish Journal of Medical Sciences