Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
The passive flow control around a truck-trailer model / Bir kamyon römork modeli etrafındaki pasif akış kontrolü
2015
Dergi:  
International Journal of Automotive Engineering and Technologies
Yazar:  
Özet:

In this study the aerodynamic characteristics of 1/32 scale truck and trailer model were examined in a wind tunnel. The acting drag force to model truck and trailer combination is calculated and aerodynamic drag coefficient is determined. The wind tunnel tests were carried out in the range of 160 000 - 449 000 Reynolds numbers. In order to improve the aerodynamics structure of truck- trailer, one spoiler, one passive air channel and three different redirector is produced in three dimensional printer. These aerodynamic parts respectively added to base truck-trailer model and obtaining aerodynamic improvement rates compared. According to wind tunnel test results, the aerodynamic improvement rates are respectively 15,62 %, 18,80 %, 23,58 % and 21,54 %. The lowest drag coefficient was determined as 0,588 on model-3 of truck-trailer model. Özet: Bu çalışmada, 1/32 ölçekli kamyon ve treyler modeli aerodinamik özellikleri bir rüzgar tünelinde incelenmiştir. Model kamyon ve treyler kombinasyonu hareket sürtünme kuvveti hesaplanır ve aerodinamik sürtünme katsayısı belirlenir. 449 000 Reynolds sayıları - rüzgar tüneli testleri 160 000 aralığında gerçekleştirilmiştir. KAMYON römork, tek spoiler, tek pasif hava kanalı ve üç farklı yönlendiricisi aerodinamik yapısını iyileştirmek amacıyla üç boyutlu yazıcıdan üretilmektedir. Bu aerodinamik parçalar sırasıyla taban kamyon römork modeline eklenmiş ve elde aerodinamik iyileştirme oranları karşılaştırıldı. Rüzgar tüneli testi sonuçlarına göre, aerodinamik iyileştirme oranları sırasıyla 15,62,% 18,80,% 23,58 ve% 21,54% bulunmaktadır. Düşük sürtünme katsayısı modeli-3 kamyon römork model üzerinde 0,588 olarak belirlendi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










International Journal of Automotive Engineering and Technologies

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 220
Atıf : 125
2023 Impact/Etki : 0.108
International Journal of Automotive Engineering and Technologies